130 відтінків творчого: у «Єрмілов-Центрі» відкрилась «дипломована» виставка молодих дизайнерів Харкова

Світлана Шкурай  |  Неділя, 30 червня 2013, 14:56
Дипломні роботи студентів кафедри графічного дизайну Харківської державної академії дизайну і мистецтв стали експонатами «Єрмілов-Центру». 27 червня там відкрилась виставка їх проектів під назвою «Єрміловці». У Центрі сучасного мистецтва розміщено понад 130 дипломних робіт студентів, які захистилися в академії протягом останніх 3-х років. Тут можна подивитись на соціальні, екологічні, культурні проекти, дизайн книжок, сайтів, фірмових упаковок та інші авторські проекти. Виставка триватиме до 9 липня.
130  відтінків творчого: у  «Єрмілов-Центрі»  відкрилась «дипломована» виставка молодих дизайнерів Харкова

Проекти попередніх років розташувалися на першому поверсі, а цьогорічні бакалаврські дипломні – на нульовому. Чому? Пояснення просте: «без п’яти хвилин» бакалаври захищали свої роботи тут же. Четвертокурсники розповідали про свої задуми та демонстрували їхнє втілення, а комісія оцінювала знання та здобутки студентів.

Після чого виступали керівники проектів, викладачі академії, професор О. Векленко, професор В. Лесняк,  доцент А. Соболєв, доцент В. Христенко, старший викладач А. Макарова та старший викладач О. Квітка, які розповідали про старання та роботу студентів над дипломною. Словом, звичайний захист, але оцінювались не тільки знання,  а й креатив – основа успіху кожного дизайнера.

Наприклад, Лєра Іванець створила проект оформлення кафе-бару «Шалаш» у піратському стилі. Тут і стилізовані чашки, і серветки, і навіть меню розписане.

Лєра Іванець представляє свою роботу

А ось Дар’я Цимбалюк розробляла дизайн багатострокового видання «Наркоманія», розрахованого на читачів віком від 12 до 20 років. Найважчим і найважливішим завданням цього проекту була цікава візуалізація текстового матеріалу.

Захищається Дар’я Цимбалюк

Багато проектів стосувалися розробки дизайну афіш, сайтів неурядових організацій, наприклад, молодіжного центру «OST». Також студенти виявили цікавість до способу життя сучасної молоді і створили багато соціальних проектів (про шкоду алкоголю «Алкоголь робить мене…»).

Який публічний захист без підтримки своїх?

Співробітники «Єрмілов-Центру» сподіваються, що подібні захисти творчих проектів проходитимуть тут і в наступні роки.

comments powered by HyperComments