Про що домовилась опозиція з громадянським рухом «Чесно»? А також дещо про формат роботи організації і критику.

Ж. Титаренко  |  Вівторок, 7 серпня 2012, 03:18
Громадянський рух «Чесно» зібрав чимало компромату на депутатів Верховної Ради України, як від правлячої більшості, так і опозиціонерів. Спочатку, громадянський рух «Чесно» деякі люди звинувачували в заангажованості, а потім – у діяльності на користь Партії регіонів.
Про що домовилась опозиція з громадянським рухом «Чесно»? А також дещо про формат роботи організації і критику.

«Ми – опозиція, а тому – білі й пухнасті. Критикувати нас – це зрада України. Усі, хто нас критикують, працюють на Партію регіонів й отримують від них гроші», - таких закидів члени руху «Чесно» наслухались вдосталь і зараз подібні звинувачення продовжуються.

Однак, збір інформації про причетність до корупційних дій, порушення прав людини, відмова від особистого голосування своєю карткою – все це сприяло появі діалогу між депутатами Верховної Ради і громадськістю.

«Об’єднана опозиція публічно зобов’язалася виконувати всі умови руху «Чесно». Вже три сесії підряд опозиціонери голосують власними пальцями. Все добре. Не повідпадали», - зазначив один з координаторів руху «Чесно» Олег Рибачук під час презентації даного проекту у Харкові.

«Можеш ходити на роботу у вишиванці, можеш голим і босим, але мусиш ходити», - додав Олег Рибачук.

Водночас частина прихильників опозиції наполягає на тому, що правляча більшість відібрала в опозиції практично всі можливості впливати на законотворчі процеси, тому їх присутність у сесійній залі була необов’язковою.

Але члени руху «Чесно» наполягають на тому, що постійні прогули опозиціонерів засідань комітетів спричинили протягування на голосування низки антинародних законів.

Також було зазначено, що рух «Чесно» врахував пропуски роботи в сесійній залі з поважних причин.

«Для того, щоб задовольнити критерій руху «Чесно», хоча б на 75% засідань депутат мав бути на роботі. Ми не вимагали 100%», - зауважив один з регіональних активістів руху «Чесно» Тарас Фастівець.

Неочікуваним для руху «Чесно» було те, що «народний депутат Володимир Філенко потелефонував і покаявся за те, що прогулював і не завжди голосував особисто, а народний депутат Анатолій Гриценко особисто розповів про свої порушення вимог до депутатів парламенту», - повідомив Андрій Зінченко під час оприлюднення результатів роботи громадянського руху «Чесно».

Водночас, більшість членів громадянського руху «Чесно» не приховують свого негативного ставлення до чинної влади та її прихильників.

Критику щодо відсутності даних, зокрема, про порушення прав людини колишніми працівниками міліції, які зараз є депутатами, рух «Чесно» пояснює тим, що користується інформацією лише з відкритих джерел, які працівники міліції добре зачистили.

Громадянський рух «Чесно» також закликає долучатися до конструктивної співпраці представників і прихильників різних політичних партій. Компромат та виправдання на розкритикованих депутатів діючої Верховної Ради України надсилайте на сайт «Чесно» http://www.chesno.org/ (натиснути спеціальну червону кнопку і написати обґрунтований текст з посиланням на відкриті джерела або копії документів).

Рух «Чесно» також планує відслідковувати дотримання законодавства депутатами Верховної Ради України після виборів, тому розширює критерії і методики оцінки їх діяльності. Тому долучайтесь до обговорень та надсилайте власні пропозиції.

У фоторепортажі вміщені деякі відомості руху «Чесно» про харківських «героїв».

comments powered by HyperComments