Кривава ДТП у Харкові: іномарка влетіла в зупинку, загинули люди (ФОТО, ВІДЕО)

Понеділок, 15 липня 2013, 11:41
У Харкові на перехресті Салтівського шосе і проспекту 50-річчя СРСР сталася ДТП, в результаті якого загинули люди, в тому числі жінка, що стояла на зупинці.
дтп

Про це  повідомили у міському  ДАІ.

Зіткнулися автомобілі «Kia Ceed» і «Kia Cerato», після чого один з автомобілів на великій швидкості врізався в стовп, перекинувся на дах і впав на тролейбусну зупинку, де стояли люди.

Автомобіль травмував трьох жінок, які стояли біля зупинки. Одна з них загинула на місці, друга померла вже в лікарні. За життя третьої постраждалої досі борються лікарі. У неї закрита черепно-мозкова травма та інші ушкодження різного ступеня тяжкості.

Водії та пасажири авто не постраждали.

У той же час очевидці аварії запевняють, «Kia Ceed» їхав на величезній швидкості, ігноруючи сигнали світлофора.

За кермом чорної Kia Cerato був 18-річний Владислав Заратуйко, хоча автомобіль зареєстрований на його батька.

За словами водіїв, на дорозі хлопець поводився зухвало, хоча офіційного стажу водіння у нього не більше 3 місяців (права отримують у 18 років).

Аварія сталася в суботу близько 16.40. За словами очевидців, бежева Kia Cerato рухалася з боку проспекту 50-річчя ВЛКСМ. На перехресті з Салтівськім шосе автомобіль почав здійснювати поворот, а потім зупинився, щоб пропустити зустрічні машини. Як розповів 21-річний водій авто Денис, саме в цей момент він і отримав удар від іншої Kia Cerato (чорного кольору), яка мчала у зустрічному напрямку по проспекту 50-річчя СРСР. Від удару по дотичній чорний «кореєць» змінив траєкторію руху, виїхав на узбіччя, збив світлофорний стовп, перекинувся і збив трьох жінок, які в цей час стояли на «зебрі».

За словами очевидців, укопаний під кутом бордюр послужив для машини трампліном. Люди, які в цей час стояли на зупинці в парі десятків метрів, запевняють: авто рухалося зі швидкістю під 100 км/год. А ось автомобілісти, які рухалися з  Kia в одному потоці, кажуть: швидкість не перевищував, але поводився на дорозі агресивно.

«Хлопець не перевищував, але постійно і дуже часто перебудовувався без включення поворотів («шахіст», коротше). Так от, коли загорівся жовтий, він вирішив не пригальмувати, а дав по газах і різко перебудувався вправо», – написав на "Харьковфоруме" користувач Gorett. В результаті ДТП ще до приїзду швидкої померла одна з постраждалих – жінка 1977 року народження.

«Ми під'їхали хвилин через 10, дівчинка вже була накрита, на пальчику обручка, – розповіла свідок ДТП. – Ми простояли там більше години, ніхто не здогадався знайти у дівчинки телефон і повідомити рідним. Швидка приїхала відразу, а міліція хвилин через 30, якщо не більше. Це при тому, що райвідділ зовсім поруч».

На місці аварії водій чорної Kia Cerato намагався всіляко уникати спілкування з пресою, допомагала йому в цьому прибула невдовзі після зіткнення жінка (найімовірніше, мама). Крім того, за словами інтернет-користувачів, досить швидко на місце аварії приїхали «солідні чоловіки на дорогих джипах з крутими номерами». Вже наступного дня після ДТП Владислав був все так само небагатослівний. «На всі питання відповість мій адвокат», – сказав  молодий водій.


Відео: ТСН


ФОТО 057

comments powered by HyperComments