Благодійний аукціон книг проходить у Харкові та вже на днях до акції приєднається Київ.

Ніна Жаровська  |  Вівторок, 13 серпня 2013, 20:07
Харків'янка Катерина Серко проводить благодійний аукціон книг. Майданчик для продажу – спільнота у соцмережі. Ідея аукціону така: той, хто може віддати книгу, передає її Катерині. Вона ж розміщує світлину книги в Інтернеті. Початкові ставки – від п’яти гривень, а далі ціну можна «набивати» на будь-яке число, яке ділиться на п'ять.
Благодійний аукціон книг проходить у Харкові та вже на днях до акції приєднається Київ.

Аукціон  розпочався 1 серпня і на сьогодні в альбомі спільноти – близько двохсот книг.

Це українські казки, історичні книги, видання про видатних людей, книги з куховарства, російська та світова література, є книга старослов’янською ("Слово о полку Ігоревім"). На розпродаж потрапила і сучасна література – це твори Юрія Андруховича, Антіна Мухарського, Сергія Жадана, Едуарда Безродного, Юрка Покальчука та Сашка Ушкалова.

Користувачі мережі уже зробили ставки більше ніж на півтисячі гривень у сумі, розповіла організаторка аукціону.

Найбільші ставки на сьогодні такі:

- 45 гривень – за збірник із творами Гійома Левассера де Боплана («Опис України») та Проспера Меріме («Українські козаки» та «Богдан Хмельницький»);

- по 30 гривень – за «Ілюстровану історію України», «Історію міста Харкова ХХ століття», Дж. Селінджера «Над пропастью во ржи», Габі Кьопп «Навіщо я народилася дівчинкою»;

- по 25 гривень – за Івана Багряного «Тигролови» та Едуарда Безродного «Рассказки злобного мальчика».

Гроші, виручені за книги, підуть на придбання дитячих книжок.

Катерина Серко: «Гроші підуть на забезпечення шкільних і дошкільних навчальних закладів якісною україномовною книжкою. Підсумки старту аукціону підбиватимемо 31 серпня, тож на початку нового навчального року вже зможемо почати дарувати книги школам та бібліотекам».

Благодійна акція, що стартувала у Харкові, відкриває «філію» у Києві. До Катерини звернулась 93-річна киянка, яка захотіла підтримати благочинність власними літературними скарбами.

«Зателефонувала жіночка, спитала, чи можна книги віддати, тільки щоб ми приїхали і забрали, бо їй 93 роки, сама не привезе. Кажу, гаразд, знайду машину, заберемо. Треба було під'їхати в художнью майстерню на Героїв Сталінграда, 44. Вона мала зустріти. Значить, відправляю я до неї людину, кажу так і так, вона зустріне. На Героїв Сталінграда вони не могли знайти один одного. «Ви де?» - питає чоловік, що приїхав по книги. «Де-де! На Оболоні!» - відповідає жіночка!», - згадує Катерина.

Потім зголосилась допомогти ще одна киянка – вона буде приймати книги на аукціон. Сама ж Катерина мріє влаштувати аукціон не віртуальний – «живий, з молотком і оцим "раз, два, три, продано!"». Для «живого» аукціону дівчина уже почала підбирати книги.

comments powered by HyperComments