«Свободі» заборонили мітинг проти візиту Президента до Харкова

Світлана Шкурай  |  П'ятниця, 23 серпня 2013, 18:04
На пішохідному переході навпроти Харківської облдержадміністрації 23 серпня зібралися прихильники ВО «Свобода». Напередодні суд заборонив їм проводити мітинг проти приїзду президента України Віктора Януковича, обґрунтовуючи рішення тим, що захід заважатиме громадському порядку та ускладнить роботу охорони президента.
«Свободі» заборонили мітинг проти візиту Президента до Харкова

О 10 годині мала розпочатись акція. Протестувальники прийшли, мітингувати не стали, але залишилися, щоб вислухати рішення суду.  За деякий час документ передали організаторам, які й зачитали його присутнім.

 «Ми будемо виконувати рішення суду. Якщо якісь з наших побратимів захочуть лишитися, почути президента, то це їх власна справа,» - наголосив Кирило Лукашов, активіст ВО «Свобода».

На думку тих, хто прийшов під стіни ХОДА, візит Віктора Януковича необґрунтований, адже існує безліч набагато важливіших справ, які потрібно робити якнайшвидше. «У цей час, коли є економічна війна, є торгівельна війна з Росією, є дуже багато сучасних викликів,  президент України роз’їжджає по незрозумілих для нас святах. Замість того, щоб вирішувати ці проблеми, збирати найкращі інтелектуальні сили для того, щоби знаходити шляхи розв’язання цих проблем, він роз’їжджає по святам, хоча саме в цей день, можливо, знайшов би вихід з тої складної ситуації, в якій опинилася держава завдяки їхнім же недолугим реформам» - додає Кирило.

Свободівці також планували провести в цей день велозаїзд до Дня Державного Прапора України, але проводити  цю акцію теж було заборонено. Хоча активісти  запевняють, що маршрут спеціально розроблювали так, щоб не перетинати площу і не заважати іншим заходам.

Проте Валерій Коник, помічник народного депутата Ігоря Швайки, покататися на честь свята таки збирається: «Заборонили? Кому? У мене є велосипед. Зараз сяду і поїду. Мені ніякого рішення суду ніхто не казав».

 

 


comments powered by HyperComments