Флешмобом по абортах: Харків відзначає День дитинства

Неділя, 3 червня 2012, 22:51
«Я – проти абортів, я вважаю, що це – вбивство» - без вагань заявляє студент-Артем. У свої 21 хлопець активно переймається проблемами сім’ї та батьківства. Зізнається: навіть якщо завтра стане татом, візьме на себе всю відповідальність та не дасть знівечити дитяче життя. У Міжнародний день захисту дітей він прийшов до пам’ятника Кобзареві, аби взяти участь у танцювальному флешмобі на підтримку материнства.
Флешмобом по абортах: Харків відзначає День дитинства

Хіп-хоп, контемп та просто впізнаванні танцювальні елементи – таке воно, технічне начиння постановки. До її виконання з охотою стають  як малеча, так і студентство. І кого хвилює часом не досконала пластика?  На цих обличчях бо –  живі емоції, а не крижана зосередженість, щоб не забути наступний рух.

Мета акції – законодавчо заборонити проведення абортів. Відповідний законопроект, до речі, вже зареєстрований у Верховній раді.Втім, чи не є це бурею в склянці? Потенційна породілля далеко не завжди може забезпечити своєму нащадку гідне майбутнє. Тож чи не краще позбавити мороки себе і маля, яке ще й подоби людської немає?

Ціна питання коливається від двох тисяч до якихось 540 грн.  Якщо «цікаві обставини» помітили на 6-7 тижні, лікарі пропонують медикаментозний аборт. Жінка ковтає відповідну пігулку, яка за 36-48 годин запускає механізм вигнання плоду з матки. Вагітність зводиться на нівець, та маємо суттєве «але». Побічним ефектом від процедури може стати неповний аборт. Дитя, а радше, те, що від нього лишилось,продовжує жити в материнському лоні. Тож,аби завершити справу, до жінки застосують додаткові процедури. А, якщо організм виявиться не достатньо витривалим, аборт коштуватиме йому безпліддя.

Комусь від таких фактів серце стискається, а для когось аборт – звичайна медична процедура. Останніх в Харкові  аж 570 на місяць–нарікає директор благодійного фонду «Харківский центр допомоги вагітним», Олена Батіна. Проблему вона бачить в тому, що держава ніяк не захищає життя своїх ще не народжених громадян. Статистика абортів в Україні шокуюча, через те й зникають з телеекранів барвисті ролики перших років незалежності про те, що нас – 52 млн.  Наразі – 46, а менше ніж за пів століття стане 36-33 – застерігає ООН.

Причини, які штовхають молодих мам на аборт паніОлена визначає так: «Пропаганда вільного сексу, що не несе за собою жодної відповідальності. Навіщо створювати родину, коли можна жити в своє задоволення? (…) Ми перестати дбайливо ставитися одне до одного, любити одне одного. І, я вважаю, молодь треба виховувати на інших цінностях – на цінностях родини».

На соціальних акціях підліткам безкоштовно видають презервативи, в школах дівчатка студіюють гормональну контрацепцію та вчаться планувати сексуальне життя. Це автомат, який зарядили кольоровими кульками і дали дитині гратися, - підсумовує Батіна.

Навряд чи можна стати людиною, якщо не бути нею від самого початку. Учасники флешмобу певні: абортом вбивається особистість, яка має право жити, формуватися, а перш за все – народися. Сексуальна близькість – не длубання в носі, тож необхідно усвідомлювати свою відповідальність за чиєсь життя.

 

comments powered by HyperComments