Інша планета або Причини побувати у Львові

Понеділок, 27 серпня 2012, 21:45
Львів, Львів, Львів… Місто-казка. Загадкове і чарівне, воно зберігає в собі мудрість століть, плекає історію нашої давньої держави і манить своєю красою багатьох, як іноземних туристів, так і нас, українців.
Інша планета або Причини побувати у Львові

Цього року, вперше побувавши у весняному Львові, я ще більше впевнилась у тому, що люди там зовсім інакші. Та атмосфера, яку вони сформували у місті, вражає своєю теплотою і любов’ю, доброзичливістю та пошаною до всіх, хто з ними заговорить. Я не маю на увазі, що в інших частинах нашої країни люди погані і зневажають приїжджих, звичайно, що ні. Просто якась тут магія, чи що… Навіть смішно, але Львів і його жителі одразу ж закохують у себе.

Львівський вокзал. Ранок. Складається враження, що повітря тут неймовірно чисте, свіже, незвичне. Чи не виникало у Вас колись відчуття в чужому місті, що вдома навіть повітря інакше, а цим Ви буцімто дихаєте вперше, неначе Ви не на Землі, а десь на іншій планеті зі своїм чудернацьким повітрям. І дихається тут напрочуд гарно.

                                                                                                       

Окремого слова потребують львівські вулиці. Про них можна сказати, що саме це – перша і одна з найголовніших окрас цього міста. Старовинна архітектура, відреставрована в дусі Середньовіччя не може не привернути увагу візерунками, виліпленими на фасаді будинків химерними постатями, які неначе живуть на своїх вулицях власним таємним життям. А ще є леви. Леви тут скрізь, що не дивно. І як стає зрозуміло з прогулянок вуличками Львова, левів багато не буває. Ще б пак, це ж символ міста! За офіційними даними наразі нараховують 4,5 тисячі лев’ячих зображень – неймовірно рекордна цифра. Усі вони відрізняються один від одного розмірами і «характерами». Та байдужими не залишать нікого.

Центр Львова – те місце, де повинен побувати кожен поважаючий Львів турист. Хоча не завітати на Площу Ринок було б складно. Здається, що все одно усі шляхи, якими Ви блукаєте, виведусь Вас на її бруківку. Саме в центрі цієї невеличкої площі височить Ратуша. 

Для того, аби роздивитись Ринок з висоти пташиного польоту, варто лише заплатити 5 гривень і пройти близько 400 сходинок. Повірте, воно того варте, адже, побачивши той краєвид, Ви одразу забудете про втому після підйому і ще довго згадуватимете побачене. Особисто ж я полювала з фотоапаратом на коника, який намальований на одному з дахів Площі Ринок, і звичайно ж зберегла його для себе на фотографії.

Серед сучасних будинків сильно вирізняється Церква святих Ольги та Єлизавети (або Костел Святої Ельжбети), виконана у готичному стилі. Спочатку я побачила її з вікна таксі близько четвертої ранку, було ще темно, і висота та незвичність форм церкви мене дійсно лякала, але в хорошому сенсі. Як ввечері, так і при сонячному світлі костел виглядає прекрасно. Тож обов’язково побувайте у ньому.

Також не забудьте прогулятись в одному з парків. Стрийський чи парк «Залізна Вода» - для відпочинку під широколистяними деревами підійде будь-який. Чисті галявини і прохолодне свіже повітря допоможуть забути про клопоти та насолодитись іншим, не міським Львовом. Вдалий пікнік із бадмінтоном гарантований.

Що ще?.. Та, мабуть, тільки Ви зможете відкрити щось інше для себе про це неймовірне місто, цей середньовічний куточок нашої сучасної України. Неможливо оцінити Львів лише з одного боку. Обов’язково на одну думку знайдеться ще десять зовсім різних.

Якщо хочете чудово провести канікули, відпустку чи просто відпочити декілька днів від усього, що Вас постійно оточує, пакуйте наплічник і їдьте сюди. В жодному разі не пошкодуєте.

comments powered by HyperComments