Першокурсників Каразінського університету посвятили в студенти

Світлана Шкурай  |  Субота, 31 серпня 2013, 11:01
Урочиста посвята відбулась біля пам'ятника засновнику університету Василю Каразіну 30 серпня. Свято зібрало першокурсників, їхніх батьків, деканів та викладачів вищого навчального закладу. Колишніх абітурієнтів вітали з початком нового життєвого етапу ректор Віль Бакіров та настоятель Свято-Пантелеймонівського храму отець Миколай.
Першокурсників Каразінського університету посвятили в студенти

Перед початком офіційної частини першокурсників вчили рухам для флеш-мобу, що відбудеться на площі Свободи під час загальноміського святкування.  Танцюватимуть студенти різних харківських ВНЗ під «Пісню студента» в сучасній обробці.

Після відкриття церемонії посвяти і внесення прапору ХНУ ім. В.Н.Каразіна слово взяв ректор Віль Бакіров: «Мені хочеться сьогодні, в цей день, в присутності деканів, в присутності професури привітати вас з тим, що ви в цей момент перетворюєтесь з абітурієнтів, з учорашніх школярів, на студентів. Позаду школа, позаду ЗНО, позаду очікування результатів конкурсу. Нарешті сьогодні день, коли перед вами відкривається нова сторінка вашого життя, навіть не сторінка, а цілий розділ, яскравий, цікавий, захоплюючий – це студентські роки. Дозвольте побажати вам, щоби кожен день у вашому студентському житті приносив вам радість: радість пізнання, радість творчості, радість дружби, радість любові. Добра і щастя вам в стінах Каразінського університету».

Символічний студентський квиток цього року вручили переможниці Всеукраїнської олімпіади з французької мови, студентці факультету міжнародних економічних відносин і туристичного бізнесу Анастасії Кривко та переможцю Міжнародної олімпіади з хімії, студенту хімічного факультету Микиті Оніжуку. Анастасі подякувала батькам та шкільним учителям від імені всіх першокурсників.

На завершення запалили вогонь знань та поклали квіти до пам’ятника В.Н.Каразіну, а університетський хор виконав «Гаудеамус».

Загальноміська посвята в студенти відбудеться 1 вересня о 18 годині на площі Свободи.

comments powered by HyperComments