Фестиваль «Холі» у Харкові: барвистий феєрверк на честь завершення літа

Світлана Шкурай  |  Понеділок, 2 вересня 2013, 07:13
Свято барв «Холі» відбулося 31 серпня у Харкові, тож останній літній день молодь провела розважаючись. Учасники кольорового дійства обсипали один одного фарбою, грали в пейнтбол і вивчали йогу. Фест проходив на футбольному полі поблизу Каскаду.
Фестиваль «Холі» у Харкові: барвистий феєрверк на честь завершення літа

Серед засіяних фарбою гостей свята можна було помітити боді-арт моделей. Розфарбовані від маківки до п’ят дівчата фотографувалися з відвідувачами. Яскраві малюнки на тілі робили усім, хто хотів. Світлана Литовка брала участь в оформленні фесту, а в день проведення прикрашала бажаючих візерунками: «В основному, люди хочуть просто квіточку, не пов’язану з Індією. За бажанням можемо зробити і традиційний малюнок, у якому кожен завиток щось означає - стихії, добробут чи багатство.» Художники малювали спеціальними фарбами для боді-арту та хною за допомогою пензлика та аерографа.  До речі, в Індії перед весіллям прийнято розмальовувати наречену візерунками хною, щоб захистити від усіляких злих.

Ті, хто прийшов з цікавості до індійської культури, мали можливість поміряти традиційний одяг індійських жінок сарі, вивчити кілька вправ з йоги або пару рухів з індійських танців. Гурмани могли скуштувати екзотичні страви: в меню – щось на кшталт пончиків з сиром під назвою панір пакора, м’ясо або овочі з рисом і травами під назвою біріяні  та чай масала.

Гостя фесту Валерія Харченко ділиться враженнями:  «Це свято проходить у Харкові вперше. Я знаю, що таке в Києві було, а для нас це новинка. Тут панує позитивна атмосфера. Ми з друзями встигли пограти в ігри, покидатися фарбами. Ще хочемо хною розмалюватись».

Ідею такого заходу привезла зі свого стажування в Індії одна з організаторів свята Катерина Гнєтнєва: «Холі - це свято весни. В Індії воно святкується щорічно більше, ніж тисячу років».

 

comments powered by HyperComments