У харківській багатоповерхівці стався вибух невідомої речовини. Квартира вигоріла практично вщент, є постраждалі ( ФОТО, ВІДЕО)

Середа, 4 вересня 2013, 11:51
2 вересня близько 12.45 у 9-поверхівці по вул. Метробудівників, 32 сталася пожежа.
У харківській багатоповерхівці стався вибух невідомої речовини. Квартира вигоріла практично вщент, є постраждалі ( ФОТО, ВІДЕО)

Епіцентр вибуху був у трикімнатній квартирі на п'ятому поверсі. За вибуховою хвилею, від якої вилетіли шибки у кількох квартирах, послідувала пожежа.

Вогонь вдалося загасити до 14:00. Під час НП постраждав 27-річний хлопець, який з опіками 70 % тіла перебуває у відділенні невідкладної допомоги. Мешканці будинку розповідають: зять навідався у квартиру з сім'єю, але дружина з дитиною залишилися в машині, коли ж він відімкнув двері – прогримів вибух і чоловіка відкинуло ударною хвилею.

Також на лікарняне ліжко потрапили 7-місячний малюк і молода мама з сусідньої квартири, які надихалися чадного газу.

Газівники перевірили комунікації і з'ясували, що газопровід, по якому побутовий газ надходить у квартири споживачів, не постраждав. Крім того, в трикімнатній квартирі, де і стався вибух, вціліла лише кухня, де і розташована плита. З'ясувалося, що конфорки були вимкнені, не постраждала і духовка.

Справа перебуває на контролі райпрокуратури, де вважають, що причиною НП став вибух невідомої речовини.

У вівторок, 3 вересня, повернулися до Харкова господарі квартири. Вікторія та Юрій Скляр останні два тижні перебували в Алупці, і про те, що сталося, дізналися від дочки Валерії. З самого ранку погорільці розбирали завали, що залишилася  і будували власні версії події. Дізнатися, в результаті чого все-таки стався вибух у їхній квартирі, вони сподіваються від правоохоронців.

Версію про те, що вибух стався в результаті витоку газу, спростували ще в день події. На вечірньому засіданні КНС газівники відзвітували: «Причиною вибуху в будинку по вул. Метробудівників, 32 побутовий газ, швидше за все, не є. Після НП газові комунікації в першому під'їзді пройшли перевірку і витримали всі випробування: витоку газу виявлено не було». Також фахівці газового господарства перевірили квартиру, в якій сталися вибух і пожежа. Вони відзначили, що вигоріли всі три кімнати, але кухня при цьому залишилася цілою. Перевірка газової плити показала, що жодна з конфорок не була включена, сама плита не пошкоджена, а скло духовки – ціле.

Власники квартири також заперечують витік газу і вважають, що вибух у їхній квартирі був підлаштований. На питання журналіста про те, чи вважають вони, що в їх квартиру було підкинути вибуховий пристрій, господар Юрій Скляр відповів: «Звичайно. Швидше за все у нас лазили, адже в квартирі 12 днів нікого не було». Також він припустив, як саме спрацював вибуховий пристрій. «Спочатку думали, що вибух був від дверей, що на двері була розтяжка. А тепер начебто як від світла, яке закоротили на 220». Господарі також повідомили, що з правоохоронними органами ще не зустрічалися і коли будуть відомі результати експертиз, їм не відомо. «Прокуратури та міліції ми особисто поки не бачили, ніхто до нас ще не приходив. Слава Богу, нам люди підказали добрі, що речі зятя треба взяти на експертизу.... Поки ми нікого не бачили, от я викидаю речі, а раптом там залишки вибухонебезпечної речовини», – каже Вікторія Скляр. При цьому чоловік і дружина запевнили, що вони звичайні люди і ніхто їм ніколи не погрожував.

На місці події також була і дочка господині Валерія. Вона розповіла, що в момент вибуху перебувала з трирічним сином у машині, а чоловік вибіг з під'їзду  і в шоковому стані доїхав до будинку, звідки і викликали «швидку». У 27-річного чоловіка 70 % опіків тіла, лікарі борються за його життя, про операцію мова поки не йде.

Харківська міськрада оприлюднила фотографії наслідків пожежі в багатоповерхівці по вулиці Метробудівників, 32.
 

comments powered by HyperComments