До дня народження Харківського зоопарка його пелікани отримали 300 метрів нового житла

Ольга Телипська  |  Субота, 7 вересня 2013, 13:48
Харківські пелікани тепер можуть не хвилюватись щодо комфортного зимування – відтепер у них є можливість переселитися до затишної домівки. В рамках святкування свого 118-річчя харківський зоопарк, за доброю традицією, дарує своїм підопічним пеліканам житло, цього разу аж 300 квадратних метрів.
До дня народження Харківського зоопарка його пелікани отримали 300 метрів нового житла

Новий дім більше схожий на палац. Тут є усі умови: опалення, нова підлога, гаряча та холодна вода, і головне – великий  басейн. Новоселам, думаю, позаздрять навіть люди. Для комфортної зимівлі пеліканам спеціально зарибнили ставок, в якому зараз більше  6 000 рибин.

Усі пелікани харківського зоопарку набули рожевого відтінку. Як підкреслив директор пан Григор’єв – це показник хорошого стану птахів. Якщо перебуваючи в невільних умовах пелікани стають сірими, їхнє пір’я темніє чи блідніє, то це говорить про неправильне годування.

директор  Харківського зоопарку Олексій Григор’єв

Зараз у Харківському зоопарку дев’ять пеліканів: одна "дівчинка" кудрявого пелікана та вісім рожевих.

Пелікани стали мешканцями харківського зоопарку давно, вони були одними з перших його мешканців. В неволі ці прекрасні птахи живуть тридцять, інколи сорок років.

Як підкреслив пан Григор’єв, пелікан – птах  традиційний для зоопарку. Тому на усіх офіційних документах, листах природознавчого закладу, окрім слона, є ще й зображення пеліканів.

Олексій Григор’єв  та  Макар Бойчук

І хоч святкування дня народження харківського зоопарку відбуватиметься у неділю 8 вересня, подарунки звіринець вже починає приймати. Так чотирнадцятирічний  Макар Бойчук,  вихованець школи імені І. Рєпіна, подарував зоосаду скульптуру сови, яку зробив із пінобетону.

дрібний орнітолог, але великий шанувальник пеліканів

comments powered by HyperComments