Художник – художнику. В Харкові розмалювали «Будинок Єрмилова» (Фото)

Ніна Жаровська  |  Понеділок, 16 вересня 2013, 20:42
Молодий художник Денис Коін створив нову пам'ятку – малюнки на будинку він присвятив художнику авангардисту Василю Єрмилову.
Художник – художнику. В Харкові розмалювали «Будинок Єрмилова» (Фото)

Будинок-згадка про харківського художника – ідея самого Дениса. Проте він зізнається, подібні проекти він бачив у Москві – тамтешні митці у такий же спосіб вшановували своїх славетних колег.

У Харкові ж у першій половині ХХ століття працювали декілька художників-авангардистів, найяскравіші – Василь Єрмилов, Борис Косарєв та Анатолій Петрицький.  Василь Єрмилов був одним із засновників напряму конструктивізму – це лаконічні малюнки, які зрозумілі практично кожному, створив власний «єрмиловський» шрифт. Його відкриття широко використовують дизайнери та художники і нині. Проте в Харкові немає ані майстерні митця, ані постійно діючої виставки.

Автор «Будинку Єрмилова» Денис Коін

«Будинок Єрмилова» Денис Коін розмалював геометричними малюнками, виконаними «по-єрмиловськи», як каже сам художник. Спочатку Денис розмалював бокові фасади, а далі вже взявся за під’їзди – для кожного придумав неповторний малюнок. Найскладніші фігури художник малював уночі – по відбитках ескізів з проектора.

Новий арт-будинок розташований за адресою: Харків, вулиця 23-го Серпня, 40 (між станцією метро «23 Серпня» та кінотеатром ім. О.Довженка). Ближчим часом сусідній будинок – під № 38 – теж перетвориться на мистецький. Наступний проект Денис Коін збирається присвятити художнику Борису Косарєву.

comments powered by HyperComments