«Котра година»: Олег Коцарев презентував свою нову поетичну збірку.

Юлія Гуш  |  Середа, 16 жовтня 2013, 22:24
15 жовтня в приміщенні харківської книгарні «Є» Олег Коцарев презентував свою поетичну збірку «Котра година», своєрідною окрасою якої стали треш-малюнки у виконанні самого автора.
«Котра година»: Олег Коцарев презентував свою нову поетичну збірку.
Олег Коцарев – автор поетичних збірок «Коротке і довге», «Цілодобова» (видана у співавторстві), «Мій перший ніж», «Збіг обставин під Яготином» та збірки оповідань «Неймовірна Історія Правління Хлорофітума Першого. Став лауреатом літературних премій «Смолоскип», «Молоде вино» та премії імені Валер'яна Підмогильного.
 
«Котра година» - остання книжка автора, яка вийшла цього року у видавництві «Електрокниги». Збірка складається з двох розділів «Час є» і "Часу нема». «Насправді книжка «Котра година» − це трошки жарт і трошки пародія, − розповів Олег Коцарев, − І хоча б тому, що більшість ілюстрацій намалював я сам. Як зазначено на афіші, в треш-стилі. Але попри іронічне оформлення та іронічну концепцію, зміст її доволі ліричний і сентиментальний. Більш, ніж в моїх попередніх книжках».
 
Протягом презентації Олег Коцарев зачитував поезії зі своєї нової збірки. До речі, окрім власних віршів, він ще презентував декілька поезій свої колег Богдана-Олега Горобчука та Павла Корбчука. Не оминув він тему ілюстрацій: після прочитання віршів  демонстрував власні «трешові» малюнки, які були виконані спеціально для того чи іншого вірша.
 
«Вже досить давно в мене з’явилась думка про те. З одного боку, мені ніби хотілося спародіювати інколи занадто серйозний пафосний підхід українських авторів до оформлення обкладинок. З другого боку, я ще в дитинстві ходив до школи мистецтв. Я не можу сказати, що в мене професійні навички. Нічого подібного. Але певні здібності були і завдяки ним я мажу малювати такі кумедні карикатуроподібні малюночки. В них є відчуття простору. Вони кумедні та смішні. До того ж в мене є звичка щось малювати на якому-небудь нецікавому заході. От я подумав: чому б це не використати?

 

 

comments powered by HyperComments