Харків відвідав Посол Австрії Вольф Дітріх Хайм для презентації нової книги

Юлія Гуш  |  Субота, 19 жовтня 2013, 14:02
17 жовтня в харківській книгарні «Є» відбулася відкрита зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Австрійської Республіки в Україні Вольфом Дітріхом Хаймом.
Харків відвідав Посол Австрії Вольф Дітріх Хайм для презентації нової книги
В рамках цієї зустрічі пан Хайм презентував збірку «Українсько-австрійські зустрічі», видану Посольством Австрії в Україні. В неї ввійшли статті, присвяченні відносинам двох держав в економічній, політичній та культурних сферах. Наклад книжки становить три тисячі екземплярів. Видана вона двома мовами – німецької та українською. Автори цієї збірки мають на меті ознайомити читачів з усім різноманіттям відносин між Україною та Австрією. 
 
 
«Я дуже радий, що ми маємо таку чудову нагоду представити цю абсолютно нову книгу в Харкові, який є партнером Австрії в академічній та науковій сферах», ― поділився своєю думкою пан Посол. Крім того, Вольф Дітріх Хайм представив аудиторії співавторів цієї збірки: це перший заступник голови правління "Райффайзен Банк Аваль" Ґерхард Бьош, який написав статтю, присвячену діяльності австрійських банків на території України та Олександра Саєнко, яка є автором статті про аграрний сектор в нашій країні. 
 
Окрім всебічного опису україно-австрійських відносин, автори збірки приділили увагу і певним проблемам, які повстали перед нашою державою на шляху її розвитку. «На цих сторінках автори згадують ті перешкоди, які стають на заваді прогресу вашої країни, ― розповів пан Хайм, ― їх опис ми можемо побачити в розділах, присвячених історії та економіці України. Проте там мова йде і про умови, які мають бути виконаними, щоб країна успішно розвивалась. Це особисті точки зору авторів збірки»
 
Крім презентації самої книги, в рамках цієї зустрічі відбулось обговорення найбільш актуальних економічних, соціальних та політичних проблем нашої держави. Зокрема, на порядку денному постало питання про перспективи вступу України в Євросоюз. Тут пан Хайм висловив своє схвалення стосовно цього зовнішньополітичного вектора нашої держави та виказав досить оптимістичні прогнози стосовно євроінтеграції України. «Я дуже радий, що у багатьох авторів цієї збірки, які були вільними у виборі тематики, можна прочитати таку думку, що Україна є європейською державою і має європейське майбутнє. Вони писали про Європу, про європейську державу. Тут їх розуміння збігаєтьбся з нашим».

 

comments powered by HyperComments