У Лозовій День Героїв відзначили мітингом і посадкою дерев

Неділя, 20 жовтня 2013, 15:26
13 жовтня 2013 року біля Хреста пам’яті «Героям України» відбувся захід, приурочений Дню Героям. Його організаторами стали місцеві осередки політичної партії «Батьківщина», громадської організації Центр громадських ініціатив «Народна дія» та Спілки підприємців.
У Лозовій День Героїв відзначили мітингом і посадкою дерев

На початку заходу відбувся короткий мітинг. Виступили голова ЦГІ «Народна дія», член бюро міської організації політичної партії ВО «Батьківщина» Максим Інкін, голова міської Спілки підприємців, депутат Лозівської міської ради від ВО «Батьківщина» Ігор Коломак, член ради ЦГІ «Народна дія» Олександр Шульга.

В своїх виступах промовці торкнулися історії виникнення та популяризації цього свята в народі, значення жертовності людей, які поклали своє життя і здоров’я на вівтар незалежності української держави та свободи її народу для сьогодення. Було зазначено, що для того, щоб належним чином шанувати подвиг героїв, слід не тільки зберігати пам'ять про них, а й постійно працювати над реалізацією їх мети – побудови сильної, незалежної, демократичної України. Підчас мітингу була висловлена думка і про те, що зустрічаються випадки використання теми героїв в суто політичних цілях, при цьому роздмухуючи конфлікт всередині українського суспільства. Саме такі гострі питання слід цілком передати до рук професійних істориків.

По завершенню мітингу до Хреста-пам’яті  «Героям України» були покладені квіти.

Акція продовжилася посадкою дерев біля хреста-пам’яті  та на майданчику біля АТБ, що в 4-му мікрорайоні міста. До речі, в учасників заходу з’явилася ідея звернутися до міської ради з пропозицією  назвати цей майданчик на честь Незалежності України та за добровільні пожертви громадськості встановити тут відповідний знак.

Відео   Дня Героїв у Лозовій

comments powered by HyperComments