В Харкові презентували новий роман Макса Кідрука

Юлія Гуш  |  Неділя, 20 жовтня 2013, 10:56
17 жовтня в харківській книгарні «Є» Макс Кідрук, автор першого українського технотрилера «Бот», презентував свій новий роман «Твердиня». Написаний в шаленій суміші жанрів психотрилера, технотрилера та пригодницького роману, твір з перших сторінок змушує читача поринути у вир чудернацьких, в чомусь жахливих, проте цілком захопливих та цікавих подій.
В Харкові презентували новий роман Макса Кідрука
Вони починаються з того, як п’ятеро друзів, студентів Королівського технологічного університету Стокгольма, вирішили податися в довгу подорож в Перу, до загубленого міста Паїтіті. За легендою, в ньому можна знайти небачені досі запаси золота, заховані старовинними племенами. Як не дивно, друзі цей скарб знаходять. Проте, чи піде їм на користь ця знахідка? Чи не втратять вони щось дорожче, ніж  золото? Адже з тих місць ніхто не повертається живим…..
 
Ідея написання цього роману в автора з’явилась вже давно. «Мало хто знає, що ця історія зародилась в моїй голові задовго до того, як виникли перші епізоди з технотрилера «Бот». Сталося це в далекому 2009 році, коли я мандрував по Перу. То була моя друга велика поїздка після Мексики», − розповів Макс Кідрук.
 
 
Не зважаючи на фантастичність описаних подій, роман в чомусь перегукується з реальністю. Всі основні герої «Твердині» мають своїх прототипів. Їх зовнішність, характер, манера поведінки списані з цілком реальних людей. Проте, як стверджує автор, персонажі не є їх літературним втіленням: не зважаючи на певну схожість, в екстремальних ситуаціях вони можуть діяти зовсім не так, як би це робили їх прототипи.
 
 
В романі тісно переплітаються вигадка та реальність. Адже з одного боку, при написанні свого твору Макс Кідрук широко користувався набутими знаннями та досвідом в сфері археології, географії чи міфології. А з іншого, втілення легенди вже само собою є чимось фантастичним та надзвичайним. Проте, під кінець презентації, мабуть, щоб заінтригувати аудиторію, він додав: «Справді, чи існує якась твердиня: чи то інкська, чи будь-чия інша? Я не скажу вам «не знаю». Я не скажу вам «ні»» ....

 

comments powered by HyperComments