В Харкові відкрилася виставка театральної фотографії «5-я стена»

Юлія Гуш  |  Четвер, 7 листопада 2013, 12:30
6 листопада в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури та мистецтва була відкрита виставка театральної фотографії «5-я стена».
В Харкові відкрилася виставка театральної фотографії «5-я стена»

На виставці представлено 50 найкращих робіт за результатами ІІ Міжнародного конкурсу театральної фотографії «5-я стена». Цього року в конкурсі взяли участь фотографи з України, Білорусі, Росії, Сербії, Словенії, Угорщини, Чорногорії, Шрі-Ланки.

Театральна фотографія – явище особливе. Вона дозволяє глядачу по-новому подивитися на театральне мистецтво. Це – «миттєвий театр». Він передає лишень пійману мить, короткий епізод твору. Театральна фотографія не тільки реконструює сам спектакль, але й передає ту особливу атмосферу, що його супроводжує. Вона є концентрацією замислу режисера і відображає головну суть його постановки.

Як і театральне мистецтво, фотографія створює ілюзію реальності. В театрі навіть існує таке поняття, як наявність уявної «четвертої стіни» між сценою та глядачами. Вона відгороджує реальне життя глядацької зали від подій на сцені. Так і в театральній фотографії. «Четверта стіна» створює додатковий ілюзорний простір, в якому глядач має змогу побачити ще один світ, створений фотографом.

Трохи менше місяця харків’яни матимуть нагоду насолодитися кращими творами цього конкурсу. Виставка триватиме до 30 листопада.

comments powered by HyperComments