В Харкові громадяни організували мітинг в підтримку євроінтеграції

Юлія Гуш  |  Середа, 20 листопада 2013, 09:52
19 листопада в Харкові відбувся мітинг на підтримку євроінтеграції України. Близько двохсот людей зібралися на майдані Свободи аби закликати владу підписати угоду про Асоціацію з Євросоюзом.
В Харкові громадяни організували мітинг в підтримку євроінтеграції

Ініціатива проведення цього мітингу належить, насамперед, громадським організаціям - «Просвіті», «Молодій Просвіті» та Молодіжному Націоналістичному Конгресу. До них також долучились представники опозиційних політичних сил: ВО «Батьківщина», партій  "Громадянська позиція"  та  "НашаУкраїна".

«Зараз по всій Україні триває хвиля акцій в підтримку євроінтеграції України, – розповів організатор мітингу, заступник голови харківської організації «Просвіти» Дмитро Пилипець, – вони виникають стихійно і проходять в майже кожному обласному центі країни. Дату проведення цього мітингу ми узгодили ще два тижня тому. Ми вирішили долучитися до цих акцій, адже побачили, що вся країна їх підтримує».

Захід розпочався з виконання державного гімну України. Після чого скрипачка Ольга Бабій зіграла гімн Євросоюзу. Учасники мітингу стояли під державними прапорами України та ЄС, серед яких можна було помітити і символіку окремих політичних сил. Деякі з них тримали транспаранти з гаслами «Наш вибір – Євросоюз», «Харків за європейське майбутнє України!», «Будуємо Європу в Україні», «Східний кордон Європи – Україна» тощо.

Виступає Дмитро Пилипець

Микола Калита, фотограф: "Я прийшов сюди тому, що я вболіваю за вас, за свого онука, за своїх дітей. Я хочу, щоб вони жили як люди, а не як раби в орді".

Вікторія Склярова, координатор українського клубу «Слобідчина»: Ви знаєте, для мене це дуже важливо. Ми про це почали замислюватися кілька років тому, коли разом з Тарасом Даньком створювали клуб «Слобідчина». Він базувався на світоглядних думках Юрія Шевельова, який ще в 1948 році мріяв про європейське майбутнє України. Але зараз, на жаль, українцям до сих пір властива установка «після нас хоч потоп». Це в нас залишилось від радянського минулого. Нам буде зручніше в Євросоюзі, коли ми позбавимо нашу свідомість від цього всього. Спочатку нам потрібно побудувати Європу тут, у себе вдома».

Говорить Вікторія Склярова

Крім того, в рамках всеукраїнської кампанії «Євронаступ» відбувся збір підписів на підтримку проведення всенародного референдуму з євроінтеграції. Як повідомила координатор кампанії Олена Дюженко, наразі зібрано приблизно 740 тисяч підписів по всій Україні.

 

comments powered by HyperComments