Харківський євромайдан зібрав близько 2 тисяч учасників

Юлія Гуш  |  Понеділок, 25 листопада 2013, 14:52
24 листопада приблизно 2 тисячі харків’ян зібралися біля пам’ятника Т.Г. Шевченку, щоб долучитися до всеукраїнської хвилі акцій на підтримку євроінтеграції. Такі акції зараз відбуваються в багатьох містах країни.
Харківський євромайдан  зібрав  близько  2 тисяч  учасників

Мітинг розпочався з промови координатора заходу Надії Савинської: «Шановні харків’яни! Сьогодні кожен з нас має пишатися один одним. Адже ми зібралися на цій площі, щоб показати свою позицію всьому світу. Показати, що ми хочемо жити в гідній країні. Що ми за демократію та свободу слова. За верховенство прав та свобод людини. Саме тому сьогодні на харківському майдані ми маємо сказати: Харків обирає Європейський  Союз».

Далі тривали виступи громадських та політичних діячів, які прийшли на цей мітинг, щоб підтримати ідею євроінтеграції. Вони критикували дії влади та наголошували на необхідності підписання угоди про Асоціацію з ЄС. В перервах між промовами чути гасла: «Банду геть!», «Європа – наш дім», «Азарова на нари», «Україна – це Європа». Час від часу лунали новини з Києва. Координатори заходу повідомили, що на київський мітинг прийшло вже біля ста тисяч людей.

Євген Захаров, правозахисник: «В чорний четвер уряд сказав, що не можна підписувати цю угоду. Начебто через те, що вона суперечить національним інтересам України. Але я думаю, що вони погано розуміють що це таке. Національним інтересам України суперечить їх політика. Національним інтересам відповідає вступ до Європейського союзу. Цей вибір означає, що Україна погоджується на верховенство права, на дотримання невід’ємних прав та свобод людини, на контроль за владою, на повагу до людської гідності, на соціальну справедливість».

Одними промовами мітинг не обмежується. В рамках заходу збирали підписи, які мають уповноважити президента підписати угоду про Асоціацію з ЄС. Працювала тематична фотовиставка, до якої міг долучитися кожен, додати до неї  власні фотографії. Також збирали кошти на тематичні стрічки та друковану продукцію... Але євромайдан цим не завершився. Подібні акції, правда, меншого масштабу, будуть проводитися кожен день. На майдані Свободи цілодобово будуть чергувати добровольці. О шостій годині вечора щодня передбачені основні дії. Ці заходи триватимуть до 29 листопада.

 

comments powered by HyperComments