Місцеві "регіонали" не встигають за "зігзугами" політики партії. В суботу після Вільнюса вони ще хотіли до Європи

Світлана Шкурай  |  Субота, 30 листопада 2013, 19:40
На площі Свободи сьогодні підтримували євроінтеграційні ініціативи президента. Виступали керівники державної влади Харківської області, діячі мистецтва та інші відомі харків'яни. Ближче до Держпрому на мітингарів чекали більше 30 комфортабельних і звичайних автобусів.
Місцеві "регіонали" не встигають  за "зігзугами" політики партії. В суботу після Вільнюса вони ще хотіли до Європи

Учасники акції тримали прапори України та Європейського Союзу, кілька людей стояли з плакатами. Гасло дня – «Ми хочемо до Європи, але на рівних правах». До них звернувся голова державної адміністрації області Михайло Добкін: «Ми вважаємо, що дружба не може обмежувати в’їзд до Європи візами». Він наголосив на необхідності введення безвізового режиму для України та запровадження рівноправної торгівлі.

-         Ми готові будувати Європу в Україні? – питали ведучі.

-         … - мовчала у відповідь площа.

Звісно, на кілька подібних запитань деякі люди таки відповіли, але у більшості були інші справи: хтось спілкувався зі знайомими, а хтось вирішив щось  перекусити.

Заклик ведучих подякувати промовцям аудиторія сприйняла також доволі холодно, і десь почулося «Подякуємо собі, що ми сюди прийшли».

Свій серед своїх?  Наш  серед  "чужих"?

Основна частина заходу закінчилась, на сцену вийшов музичний гурт. Люди позбирали прапори та почали розходитись. Біля автобусів складали реквізити та потихеньку вантажились самі. Дехто добирався своїм ходом. Напевно, саме ця акція стала причиною того, що в електричку в метро влізти з першого разу було важкувато. А ось площа за 15 хвилин стала порожньою.

Зазначимо, що напередодні в соціальних мережах жителі Харкова активно розповсюджували інформацію про те, що акція на підтримку ініціатив Президента є «добровільно-примусовою», а працівники бюджетних установ не мають іншого вибору, як взяти в ній участь.

 

 

comments powered by HyperComments