Плакатна «сушка» на ЄвроМайдані в Харкові

Світлана Шкурай  |  Субота, 7 грудня 2013, 14:41
На харківському ЄвроМайдані в четвер, 5 грудня, гасла перетворювали на плакати. Організатори принесли матеріали та запрошували учасників мітингу записувати свої міркування щодо теперішніх подій. Як зазвичай, працював «вільний мікрофон».
Плакатна «сушка» на ЄвроМайдані в Харкові

«Будь ласка, підходьте, беріть маркери, і будемо сьогодні плакатну сушку робити. Вже багато плакатів я бачу. В кого є ідеї, підходьте!» - зверталася співорганізатор Вікторія Склярова. Кілька людей прийшли вже з готовими, написаними і роздрукованими, транспарантами.

Інші долучалися до акції  і так, без прапорів, стрічок та ватманів, але часто з родинами чи приятелями. Олексій Мушкін вийшов на харківський ЄвроМайдан після побиття студентів на столичному Майдані: «Я проти того, коли обмежуються права людей в країні, і зараз, я вважаю, влада перегнула палицю. Нехай буде інша влада, не ця, але вона буде знати, що коли вона перегне палицю, вийдуть багато людей, і  потрібно буде переобирати владу. Я ще не почав агітувати друзів, але сам стараюся виходити. Вважаю, що треба продовжувати працювати, щоб розруха ця  і вдома не почалась, але намагатися виходити і підтримувати». Дружина Олексія Наталія Яковенко додає: «Я бачила, що відбувалось в суботу в Києві. Мені здалося, що я прокинулась в іншій країні. Були можливості зробити такі речі у 2004 році, але все ж таки до такого не опускалися, а виходить, що тепер ми їм дозволили зробити так».

«Я згадаю слова Святослава Вакарчука, який сказав про те, що зараз ми поділилися не на тих, хто хоче вступити в ЄС або об’єднатися з Росією, вийшли не за тих, хто розмовляє українською або «говорит по-русски». Люди зараз вийшли і поділились на тих, хто залишається кріпаками, і тих, хто залишається вільними. Сподіваємося, що вільних буде більше»  – говорить студентка Маргарита Клінцова.

comments powered by HyperComments