«Гайдамаки» в подарунок: на харківському Євромайдані вітали зі святом Миколая. Хроніка подій з четверга до суботи

Світлана Шкурай  |  Субота, 21 грудня 2013, 23:05
«Ой, хто-хто Миколая любить?» - співали на сцені 19 грудня. Дітям дарували солодощі, а всім учасникам акції – виступ «Гайдамаків». Наступні два дні минули на Євромайдані спокійніше. Організатори готуються до неділі 22 грудня.
«Гайдамаки» в подарунок: на харківському Євромайдані вітали зі святом Миколая. Хроніка подій з четверга до суботи

Під час театралізованого дійства дітей привітав Святий Миколай. Разом з групою людей, яка зазвичай виконує гімн України на акціях Євромайдану, і малеча, і дорослі заспівали «Добрий вечір тобі» та кілька інших пісень.

У  той день гроші збирали не на відшкодування вартості спаленого автобусу чи потреби Євромайдану, а на допомогу  харків’янці Христині, яка постраждала під час вибуху. Мати і сестри дівчини загинули. Протягом вечора у скриньку мітингарі поклали 9 тисяч гривень. Цю інформацію організатори оприлюднили на сторінках заходу в соціальних мережах. Як і раніше, майданівці запрошували разом з ними порахувати гроші, аби бажаючі простежили за правильністю підрахунків. 

Після виступу співачки з Луганщини до протестувальників вийшли «Гайдамаки». Разом з гуртом стрибали, співали і шаленіли чи не всі учасники акції.

20 грудня біля пам’ятника Кобзарю активіст Олександр Дроботенко озвучив текст вже четвертої резолюції. Її присвятили Дню міліції, який в Україні відзначається саме цього дня. У документі вимогається оприлюднити перелік спецпідрозділів МВС, які брали участь у побитті мирних демонстрантів в ніч на 30 листопада, звільнити з лав МВС командирів тих підрозділів, та провести службове розслідування щодо посадових осіб МВС, які брали участь у плануванні операції з "очищення" від людей столичного Майдану Незалежності тієї ночі. Учасники акції резолюцію схвалили. З повним текстом цього та інших документів харківського Євромайдану можна ознайомитися за посиланням.

Тут же можна знайти і подяку міліціонерам Харкова «за професійну і якісну охорону громадських заходів». «Я особисто рознесла копії всім міліціонерам в охороні, а завтра ми офіційно зареєструємо це як звернення в Головному управлінні МВС України в Харківській області. Один з вдячних міліціонерів невпевнено висловив сподівання, що може їм дадуть премію…» - зазначено у тексті.

21 грудня ж євромайданівці зібрались, щоб поспілкуватись та обговорити нові заходи. Наприклад, підприємець Олександр Шевченко повідомив, що 22 грудня об 11.00 від  ТЦ  «Французький Бульвар» стартує вже другий автопробіг під українськими прапорами на підтримку Майдану.

На недільній харківській акції, яка розпочнеться о 12.00 виступатиме письменник Юрій Андрухович, а харківські музиканти виконуватимуть пісні групи «The Beatles». О 14.00  учасники акції рушать до проспекту Леніна, аби перейменувати його на проспект Джона Леннона.

comments powered by HyperComments