У Харкові 120 контрактників відправляться захищати Україну

Тетяна Зарубіна  |  Вівторок, 16 серпня 2016, 14:51
З Харкова відправлена служити чергова «партія» контрактників. Всього 120 чоловік
У Харкові 120 контрактників відправляться захищати Україну

Серед новачків: будівельники, випускники вузів і навіть перукарі. Всі вони сьогодні поїхали в навчальні частини. Там контрактники пробудуть максимум 2 місяці, а далі: розподіл і передова.Що характерно, багато серед них і жінок. Вони будуть служити у різних частинах, та готові плі- о-  пліч з чоловіками захищати державу.

Серед майбутніх бійців ВСУ і ті, у кого немає військового досвіду. Таких сьогодні на плацу 40 осіб. Військкомати не приховують: багато хто з добровольців йдуть в армію не тільки з почуття патріотизму, а заради фінансового добробуту і соціального пакету.

Олександр Томашевський, т.в.о зам. військового комісара Харкова:

"У АТО не всі поїдуть. Відправляють тільки кращих, які хочуть виконати свій конституційний обов'язок. Там потрібні ті, хто хоче цього. Ті, контрактники які не бажаючи - там не потрібні".

Олександра одна з тих, у кого немає військового досвіду. Але її це не лякає. Каже, про військову картері мріяла з дитинства. Дівчина навіть закінчила військовий ліцей. Намагалася вступити в погран академію, але не взяли.

Олександра Осипенко, контрактник:"Зараз я їду на навчання, а потім в 53 бригаду. Там розвідка. Нічого не лякає. Два метри у мене казармений стан. Біг по утрам. І по життю спортсмен."
 

 

comments powered by HyperComments