Елегантні леді та джентльмени на велосипедах. У Харкові відбувся «Твід-райд»

Юлія Гуш  |  Неділя, 16 жовтня 2016, 18:24
Сьогодні в Харкові відбулася традиційна велопрогулянка у вінтажному англійському стилі по тим місцям, де особливо необхідне облаштування велодоріжки.
Елегантні леді та джентльмени на велосипедах. У Харкові відбувся «Твід-райд»

Захід, за задумом його організаторів, має показати, що проспекту Науки зараз не вистачає велодоріжки для комфортного та безпечного пересування шанувальників саме цього виду транспорту.

«Справа тому, що зараз достатньо холодно, – розповіла Вікторія Смагіна, організаторка заходу, – дуже багато людей вже ховають свої велосипеди. А цей захід має популяризувати використання його як транспорту. Чому саме твідова тематика? Бо її можна добре прив’язати до міського одягу. Це дуже зручно і відповідає погоді. А мета цього заходу – це бажання всіх велосипедистів отримати можливість безпечно пересуватися по дорозі. Харкову необхідна велоінфраструктура».

Це традиційний захід, який проводиться вже не перший рік, – зазначив Михайло Гергель, – щоб показати місту, що велосипедистів в Харкові вже дуже багато. Що їх також потрібно враховувати та поважати. Як мінімум. Взагалі, подібні заходи закликають до взаємоповаги на дорогах. Це стосується і автомобілістів, і велосипедистів, і пішоходів. Особисто для мене, цей захід – це тепле спілкування. Тут багато моїх старих друзів. І, я впевнений, з’явиться багато нових».

Велопробіг був тематичним. На заході можна було побачити чимало елегантно вдягнених велосипедистів – у твідових пальто, класичних капелюхах, краватках та теплих картатих шарфах. «Меседж непоганий, – додав він, – я одяг для свого образу купував у секонд-хенді. Зараз такого одягу багато і дістати його – не проблема. Наскільки я розумію, мода постійно рухається по спіралі. І вона інколи повертається. Це прекрасно. Це щось старе, щось забуте для сучасної молоді. Можливо, це може викликати у людей певні спогади про «ті» часи. Це в першу чергу стосується перехожих старшого віку».

Завершився «Твід-райд» на сквері поблизу площі Свободи. Але на цьому веселощі не закінчились. До уваги учасників – фудкорт з гарячими напоями, історична велоекскурсія, тест-драйв велосипедів Electra, традиційна французька гра за тренінгом від клубу «Fair Play», різного роду сюрпризи в стилі «твід», петанк та різноманітні ігри для дітей і дорослих. «Люди просто можуть добре провести час, – зазначила Вікторія Смагіна, – буде достатньо багато розваг».  

Цей тематичний велопробіг, за словами організаторів, проходить вже не перший рік. І варто зазначити, в Харкові з кожним роком подібні заходи набирають все більшу і більшу популярність.

comments powered by HyperComments