У Харкові сміття буде вивозити нова техніка

фото - Сергій Козлов  |  Четвер, 27 жовтня 2016, 09:53
22 нових автомобілі для збирання та вивозу побутових відходів вийшли на роботу в Харкові.
У Харкові сміття буде вивозити нова техніка

Як повідомляє прес-служба міськради, 26 жовтня комунальні служби показали харків'янам оновлену техніку підприємства «КВПВ», закуплену за програмою «Чисте місто».

22 сміттєвози-бункеровози класу ЄВРО-5 марки «Ford» закуплені в результаті відкритого тендеру у однієї з турецьких компаній. Спецавтомобілі мають нульовий рівень вихлопних газів, газ повністю переробляється всередині техніки і не забруднює повітря. Крім того, нові сміттєвози витрачають на третину менше палива в порівнянні зі старими - 18 л на 100 км. Вони працюють з евроконтейнерами, які також закуповуються для міста.

«Ми робимо повне оновлення парку сміттєвозів і контейнерів, це один з кроків з реалізації програми «Чисте місто». Техніка закуплена за найкращою ціною, запропонованою на тендері, і дуже економічна, що дозволить нам якісно надавати послугу харків'янам, не підвищуючи її вартості», - сказав Харківський міський голова Геннадій Кернес, який зустрівся з постачальником техніки та оглянув сміттєвози.

За словами міського голови, Харків сьогодні лідирує в Україні, за оцінками експертів, у сфері поводження з побутовими відходами. Європейські інвестори і міські служби працюють сьогодні над проектом нового комплексу з переробки та утилізації сміття в місті.

Вся техніка працює за оптимальної логістики, графік вивезення і стан свого рахунку харків'яни можуть дізнатися на сайті КП «КВПВ». Оновлення техніки продовжиться, в 2017 році буде закуплено через конкурс ще близько 20 машин.

comments powered by HyperComments