В Харкові знімають бурульки та сніг з дахів

фото - Сергій Козлов  |  Четвер, 8 грудня 2016, 16:54
В четвер, 8 грудня, на вулицях Харкова працюють 209 чоловік, які очищають дахи будинків від бурульок та снігу.
В Харкові знімають бурульки та сніг з дахів

"Відразу ж виконуємо аварійні заявки. Чистимо арки, покрівлі, входи в під'їзди, збиваємо бурульки на кондиціонерах і дротах. По Харкову працює шість вишок. У день виконуємо близько 300 заявок. Наприклад, на цьому будинку по вулиці Кооперативній, 13/2 прибрали сніг з даху, тепер чистимо від бурульок", - повідомив заступник директора КП "Харківське ремонтно-будівельне підприємство" Ігор Шкурко.

Чиновник відзначив, що найбільше роботи у бригад альпіністів в тих районах, де багато старих будівель з жолобами і звісами.

Готуються ремонтники і до потепління. У разі необхідності кількість робітників і техніки буде збільшено, говорить Шкурко.

"Ми зараз максимально почистимо сніг з дахів, щоб коли потеплішає, він вниз лавиною не з'їхав. Працюємо в непростих умовах", - додав заступник директора підприємства.

Також біля небезпечних будинків встановлюють огорожі, на під'їздах і фасадах вішають оголошення з проханням бути обережними.

"Ми просимо харків'ян бути уважними: не заходити за сигнальні стрічки, не ходити під дахами, ставити машини подалі від будинків і дерев. Дотримуватися підвищеної обережності, особливо гуляючи з дітьми", - підкреслила начальник управління КП "Жилкомсервіс" Руслана Колодна.

Варто нагадати, що заявки на очищення покрівлі від снігу та бурульок приймає інформаційно-диспетчерська служба «15-62».

Зазначимо, раніше директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков повідомив,  що 1,5 тис. заявок на прибирання криги і бурульок з дахів будинків надійшло до Департаменту  від харків'ян. Він зазначив, що в місті працюють бригади альпіністів, які очищають карнизи від льоду. У день виконується 200-250 заявок.

Нехорошков також повідомив, що бригади альпіністів Департаменту житлового господарства обслуговують будинки комунальної власності. А кооперативні будинки, будинки ОСББ, а також будівлі, які знаходяться в оренді або приватній власності, - очищати від льоду повинні балансоутримувачі. У разі, якщо вони цього не роблять, Департамент житлового господарства має право видати їм припис на прибирання криги. Штраф за недотримання Правил благоустрою міста передбачено в розмірі від 700 до 1300 грн.

Нагадаємо, що в понеділок, 5 грудня, о 23:15 в Шевченківському районі міста по вулиці Отакара Яроша, 21  сталася надзвичайна подія. З даху будинку впала бурулька на 49-річну жінку.

З травмою тім’яної частини голови, постраждала доставлена в інститут нейрохірургії. Пізніше директор Департамента з питань інформації та зв'язків з громадскістю повідомив, що постраждала знаходиться в лікарні невідкладної допомоги, у неї забій голови, без струсу. За словами Сидоренка, до кінця тижня обіцяють відпустити додому.

Також він зазначив, що місто немає ніякого відношення до будинку, де трапилася НС.

"Тепер по бурульці. Вона впала з даху будинку, що належить ЖБК. У них свої служби благоустрою, свої двірники, і місто не має до них ніякого відношення", - зазначив директор Департаменту.

ФОТО: Сергій Козлов

 

comments powered by HyperComments