Благодійний аукціон «Баш на баш» продовжує свої традиції / ФОТО

Юлія Гуш  |  Середа, 15 березня 2017, 01:49
Всі кошти, виручені з аукціону, підуть на лікування тяжкохворих дітей, розвиток харківського кардіоцентру та допомогу родинам загиблих бійців.
Благодійний аукціон «Баш на баш» продовжує свої традиції / ФОТО

Благодійний аукціон «Баш на баш» проводиться кожного року в пам’ять Данила Дідика, який загинув під час теракту 22 лютого 2015 року. З того часу учні його школи та просто небайдужі люди розмальовують футболки в патріотичному стилі та обмінюють їх на лоти відомих літераторів, музикантів та спортсменів. Згодом виручені під час аукціону кошти направлялися на благодійність – для реабілітації бійців АТО, на допомогу сиротам, на лікування хворих дітей тощо.

«Ми хочемо розповісти про традицію, про те, чому ми її продовжуємо і що в ній є нового, – розповіла Світлана Проценко, директорка школи №11, – і вірно, що цей аукціон був задуманий близькими Дані. Адже близькими зараз стали не тільки рідні, а й люди, які його оточували в минулому. І завдяки його пам’яті стали єдиними вже зараз. Це діти, які навчаються в нашій школі, це волонтери, які опікуються цими заходами, це ті абсолютно небайдужі люди, для яких ім’я Даника стало дійсно святим. І саме такі люди зараз тут».

Вона розповіла, що серед їх партнерів є різні заклади та організації, які не мають стосунку до школи, але яким близькі ці ідеали. І як раніше, аукціон є благодійним.
Цього року традиція продовжиться: після завершення заходу всі кошти будуть направлені на лікування тяжкохворих дітей, розвиток харківського кардіоцентру та допомогу родинам загиблих бійців.

«Мені дивно, що за всі 4 роки жоден депутат не звернувся до нас з питанням: «А чим вам допомогти? Чого ви потребуєте? А добре ім’я хлопчика 15 років, якого вже протягом двох років немає разом з нами, продовжує робити добрі справи, – зазначила Кіра Джафарова, прес-секретарка Kharkiv Center of Cardiac Surgery, – тому цей аукціон – це дивовижна річ. Я дуже вдячна його засновникам».

До аукціону долучилося чимало школярів, якім небайдуже заняття благодійності. Крім того, цей аукціон підтримує чимало відомих літераторів, музикантів та спортсменів. Вже були відзняті ролики, на яких Фоззі, Сергій Жадан та Марія Бурмака закликали підтримати аукціон «Баш на баш».

Коли я придумав ідею цього аукціону, я не очікував, як далеко це зайде, – розповів Ігор Уманський, організатор аукціону, – що з ріку в рік він буде повторюватися, що будуть нові люди, які допомагатимуть під час цього аукціону. За цей рік допомогло дуже багато людей. Вже відгукнулись гурт «Без обмежень», Настя Приходько, Сашко Положинський, Дмитро Митрофанов, боксер, учасник олімпійських ігор, боксер Сергій Федченко. Відгукнувся Сергій Жадан, який передав свої книги. Юрій Журавель вже декілька разів підряд бере участь. Також до нас відгукнулась збірна України по футболу, яка передала свою футболку автографами. З двох минулих аукціонів ми виручили порядку 100 000 гривень».

Благодійний аукціон «Баш на баш» відбудеться 20 квітня о 13.30 в коворкінгу Fabrika.space (Благовіщенська, 1). Взяти в ньому участь можуть всі охочі.

comments powered by HyperComments