У Харкові з`явилася меморіальна дошка олімпійському чемпіону

Понеділок, 12 лютого 2018, 15:38
Пам'ятний знак на честь почесного харків'янина, дворазового олімпійського чемпіона встановили на фасаді будівлі педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди на вул. Алчевських, 29.
У Харкові з`явилася меморіальна дошка олімпійському чемпіону

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Юрій Поярков - один із найвидатніших волейболістів ХХ століття, дворазовий олімпійський чемпіон, рекордсмен Книги рекордів Гіннеса, Почесний громадянин Харкова і області. З 1996 року викладав у Харківському національному педагогічному університеті ім. Г. С. Сковороди. Він народився 10 лютого 1937 року і помер у свій день народження у 2017 році. 

«Юрій Михайлович був видатним спортсменом і унікальною людиною. Незважаючи на різні пропозиції, він був відданий рідному місту і присвятив своє життя вихованню нових поколінь харківських спортсменів. Ми пишаємося нашим великим земляком. Упевнений, що легендарний волейболіст ще багато років буде прикладом як для харківських, так і для всіх українських спортсменів», - зазначив на відкритті пам`ятного знаку  заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

Рішення про встановлення меморіальної дошки було прийнято у листопаді 2017 року. На засіданні топонімічної комісії також було прийнято рішення встановити меморіальну дошку видатному фізіологові, академіку Василю Данилевському. Пам'ятна табличка буде встановлена ​​на будівлі по вул. Сумській, 1, де раніше знаходився Жіночий медичний інститут.

comments powered by HyperComments