У Харкові зиму проводжають смачно та весело: на площі Свободи триває Масляний ярмарок

Марина Чайка  |  Четвер, 15 лютого 2018, 13:40
Зима з весною обнялися, а це значить, що народні гуляння у самому розпалі. "Справжня Варта" дізналася, як можна долучитися до святкування Масляної у Харкові, весело і смачно провести час, не заклякнувши від холоду.
У Харкові зиму проводжають смачно та весело: на площі Свободи триває Масляний ярмарок

Нагадаємо, що відкриття масляного ярмарку на Площі Свободи відбулося 12 лютого. Святкування проходитиме у тематиці 12 місяців, кожен район Харкова буде представлений як один з них.

Як розважитися та на що подивитися?

Розважальна програма запланована на суботу, 17 лютого. Саме тоді з 12:00 до 18:30 на сцені виступлять творчі колективи міста. Для гостей свята відбудуться розіграші з призами. А під фінал вечора, о 18:30,  у центрі площі буде символічно знищено опудало Марени, що, за язичницькими повір’ями, заважає ранньому приходу весни.

На цьому свято не закінчиться. У неділю, 18 лютого для жителів та гостей міста виступатиме група «Місто».

У центрі площі можна розвіятися з вітерцем. Льодова ковзанка приймає відвідувачів з 9:00 до 23:00. Кататися на своїх ковзанах можна безкоштовно, а от за прокат доведеться заплатити 30 грн, сеанс якого триває 40 хвилин.

Чим поласувати?

Яка ж Масляна без млинців? Торгові точки пропонують їх зі спектром різноманітних начинок: з сиром, джемом, м’ясом - від 15 грн/шт, з сьомгою, червоною ікрою та з сиром «Філадельфія» - від 60 грн.

Врятують від лютневих морозів: зігріваючий глінтвейн на вогні (від 35 грн/250г) та авторські наливки (35 грн/100г). Зі справжнього самовара можна випити чашку чаю (35 грн) та поласувати цукерками власного приготування.

Любителям м’ясних страв рекомендується: шашлик – від 35 грн/100г, ковбаски на грилі – від 35 грн/шт., стейк – від 45 грн/100г.

Ярмаркове містечко буде працювати до 18 лютого. Асортимент товарів та страв дуже широкий, а програма святкування не змусить сумувати.

comments powered by HyperComments