Різні, але рівні. У Харкові відкрилася «інклюзивна» фотовиставка

Юлія Гуш  |  Вівторок, 10 квітня 2018, 18:07
В галереї «Бузок» стартувала фотовиставка під назвою «Ми всі різні, але всі – рівні: інклюзивне суспільство».
Різні, але рівні. У Харкові відкрилася «інклюзивна» фотовиставка

Офіційне відкриття фотовиставки «Ми всі різні» відбулося сьогодні, 10 квітня, в малому залі галереї «Бузок». Ініціаторами виставки стали учасники «Дитячої програми» БФ «Хесед Шааре-Тіква», які вже протягом 15 років проводять соціально-психологічну роботу з дітьми, що мають особливі освітні потреби. На представленій експозиції можна побачити фото учасників цих груп за авторством Тетяни Журавльової.

«Діагнози абсолютно різні, – розповіла Ірина Оксененко, ініціаторка виставки, – ви знаєте, на фото ніхто та нізащо не дізнається про те, у якої дитини який діагноз. І ми про них не дуже любимо розповідати. Це аутизм, ДЦП, синдром Дауна. Також інклюзія передбачає прийняття особливих дітей разом з дітьми з нормою розвитку. Фотографії зробила чудовий психолог, вона ж фотограф, вона ж наш волонтер, яка погодилась взяти участь в цьому проекті – Тетяна Журавльова. Вона змогла зазирнути в очі кожної дитини і створити чудову виставку з неймовірною енергетикою, чудовими дитинячими посмішками».

Зокрема, така виставка має підкреслити важливу роль інклюзивної освіти, а також грамотного підходу до потреб та особливостей кожної дитини.

«В нашій країні вже була розпочата робота по інклюзії, – зазначила Ірина Оксененко, – головне розуміти, що навчання особливих дітей неможливе без грамотного підбору методики занять та врахування індивідуального підходу. Виставка покликана допомогти мешканцям Харкова прийняти дітей з особливостями розвитку, показати, що вони чудові. Незважаючи на діагнози і проблеми. Показати, що розбіжності можуть легко доповнювати якості кожного».

Відвідати виставку та більше дізнатись про інклюзію можна буде до 15 квітня.

comments powered by HyperComments