Завдяки реконструкції медзаклади Харкова надаватимуть кращі послуги

Четвер, 23 травня 2019, 10:04
Нещодавно завершилась масштабна реконструкція шести медичних установ міста.
Завдяки реконструкції медзаклади Харкова надаватимуть кращі послуги

Кошти на проведення ремонтних робіт були виділені Європейським інвестиційним банком в межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України. Вона була розроблена для того, щоб допомогти жителям Східної України включно з ВПО вирішувати проблеми, пов’язані з війною на Донбасі. Загалом, відповідні програми діяли в п‘яти областях – Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпровській.

Одним з таких закладів стала Харківська обласна клінічна лікарня. Там був проведений внутрішній ремонт приміщень та реконструкція даху. За словами головного лікаря Володимира Яроша, заплановано також завершити ремонт в старих корпусах – хірургічному, офтальмологічному, а також навести лад в деяких відділеннях дев’ятиповерхового корпусу.

«Звісно, кожному з нас приємніше перебувати у відремонтованому приміщенні, з відповідним зовнішнім виглядом , з заміненими вікнами, приведеними  до ладу кабінетами, – розповів він, – що в свою чергу полегшує роботу лікаря та справляє на пацієнта зовсім інше враження. Це така аксіома, яка не вимагає доказів… Пацієнти та лікарі просять і адміністрацію лікарні, і Управління капітального будівництва завершити, наприклад, п‘ятий поверх, де нас розміщується чимале кардіологічне відділення. Тут спеціально будується кардіологічна реанімація, щоб розвантажити дев‘ятий поверх лікарні».

«Я була сильно вражена якістю проведеного ремонту, – розповіла представниця ПРООН д-р Дафіна Герчева, – але ще більше мене вразили посмішки на обличчях медичного персоналу. Ці посмішки свідчать про великий ентузіазм, про надії і про готовність рухатись далі. І маючи такий позитивний ентузіазм, ми маємо надію, що користь отримують не тільки ті, хто живе в цьому прекрасному регіоні, а й ті, хто переїхав сюди як переселенець. Соціальна трансформація – це не те, що можна нав‘язати зовні. Це має відбуватися всередині суспільства. І це те, що ми бачимо в Харкові, це те, що ми готові підтримати. Але ця подорож тільки починається. Ви готові рухатись вперед».

Нагадаємо, що реконструкція та модернізація медичних установ відбулася завдяки кредитам Європейського інвестиційного банку. Загалом, ЄІБ інвестував 53,8 мільйонів гривень в межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України. Сьогодні, 22 травня, відбулося урочисте відкриття оновлених відділень в Харківській обласній клінічній лікарні. Вона стала одним з шести закладів, де відбулася масштабна реконструкція.

comments powered by HyperComments