В Харкові презентували відремонтовані лікарні (фоторепортаж)

Юлія Гуш  |  Четвер, 23 травня 2019, 11:24
В шести медзакладах міста відбулася масштабна реконструкція.
В Харкові презентували відремонтовані лікарні (фоторепортаж)

Реконструкція та модернізація медичних установ відбулася завдяки кредитам Європейського інвестиційного банку. Загалом, ЄІБ інвестував 53,8 мільйонів гривень в межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України. Вона була розроблена для того, щоб допомогти жителям Східної України включно з ВПО вирішувати проблеми, пов’язані з війною на Донбасі.

 

22 травня відбулося урочисте відкриття оновлених відділень в Харківській обласній клінічній лікарні. Вона стала одним з шести закладів, де відбулася масштабна реконструкція. Там за кредити ЄІБ вдалося провести внутрішній ремонт приміщень та провести реконструкцію даху.

За словами головного лікаря Володимира Яроша, заплановано також завершити ремонт в старих корпусах – хірургічному, офтальмологічному, а також навести лад в деяких відділеннях дев’ятиповерхового корпусу.

Зокрема, голова ХОДА Юлія Світлична розповіла, що реконструкція медзакладів дасть можливість людям проходити лікування в якісних, нормальних умовах. На черзі офтальмологічне, кардіологічне та хірургічне відділення. Вже є 15 проектів по території Харківської області, які реалізуються спільно з ЄІБ.

Голова Представництва ЄС в Україні д-р Анніка Вайдеманн в свою чергу зазначила, що а закладі відбулася значна робота з відновлення приміщень. Вона була вражена роботою лікарів, медичного персоналу, адміністрації лікарні, які не припиняли своєї роботи і під час реконструкції.

Зокрема, відповідні ремонти проходили в таких закладах, як Харківський обласний клінічний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення, Харківська обласна дитяча лікарня №1, Харківський обласний клінічний перинатальний центр, Харківська обласна клінічна травматологічна лікарня, Харківська обласна дитяча лікарня.

comments powered by HyperComments