В одній з харківських лікарень відкриють відділення гемодіалізу

П'ятниця, 14 червня 2019, 10:43
У Вільшанській лікарні на Дергачівщині відкриють відділення гемодіалізу.
В одній з харківських лікарень відкриють відділення гемодіалізу

Стаціонарне відділення лікарні ім. П.М. Агеєнка у селищі Вільшани надає послуги близько 20 тисячам людей. Це жителі таких населених пунктів, як Вільшани, Протопопівка, Двурічний Кут, Пересічний, Солоницівка, Подвірки  тощо. На даний момент там є 75 ліжок. Минулого року там отримали лікування 2612 осіб. В поліклінічному відділенні лікарні в день можуть отримати допомогу 120 відвідувачів. Воно обслуговує майже 9000 людей на рік.

У 2017 році в закладі пройшли капітальні ремонтні роботи покрівлі будівлі головного корпусу, минулого року пройшов капремонт по заміні вікон головного корпусу, були проведені поточні ремонтні роботи внутрішніх приміщень головного корпусу, відремонтований рентгенологічний кабінет та приміщення поліклініки. На даний момент триває ремонт в операційній. Заплановане відкриття відділення гемодіалізу.

За словами заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева, на сьогоднішній день 26 пацієнтів з району мають потребу в процедурі. Є можливості щодо створення відділення гемодіалізу на базі Вільшанської лікарні. Це не тільки дозволить надавати медичні послуги в комфортних умовах, а й забезпечити медзаклади роботою.

Як повідомила заступниця головного лікаря закладу Світлана Бережна, це буде сателітний гемодіалізний центр. Його робота буде координуватися з обласного нефроурологічного центру. Згідно з планами, лікуватися тут будуть мешканці Золочівського, Богодухівського, Валківського районів, Люботина. В першу пору буде встановлено шість апаратів. Разом з тим медики сподіваються на розширення, адже площа приміщення дає можливість розмістити десять місць для проведення процедури.

Заступник голови ХОДА Вадим Данієлян підкреслив, що Харківщина третій рік поспіль займає лідерські позиції із соціально-економічного розвитку. За його словами, в регіоні зараз робиться все для створення комфортних умов життя.

Також жителів Вільшан турбує проблема ремонту доріг. Данієлян запевнив, що це питання вирішуватиметься. Вже була відремонтована дорога Харків – Охтирка після буде приділена увага Дергачівському району. В поточному році планується завершити ремонт дороги Дергачі – Козача Лопань.

comments powered by HyperComments