Затримано зловмисника, причетного до підпалу волонтерського намету «Все для перемоги»

Субота, 15 червня 2019, 10:28
Зловмисником виявився 34-річний харків’янин, раніше неодноразово судимий за майнові злочини.
Затримано зловмисника, причетного до підпалу волонтерського намету «Все для перемоги»

Як повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області, викрили чоловіка, який обґрунтовано підозрюється в підпалі волонтерського намету, що стався 20 травня поточного року,  слідчі Шевченківського ВП ГУНП в Харківській області.

Наразі він затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Правопорушнику оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого  ч.2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 10 років.   

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 11 травня на сайті мерії з’явилось оголошення про видачу припису про усунення порушення у сфері благоустрою. У мерії вимагали, щоб активісти впродовж 3 днів демонтували намет «Все для перемоги», який встановлено на площі Свободи перед Будинком рад.

12 травня декілька сотень харків’ян вийшли на акцію, з вимогами залишити палатку на площі Свободи. Учасники мітингу наголошували, що вигідні для мера Кернеса ініціативи одразу знаходять підтримку, разом з тим незручні петиції ігноруються незважаючи на необхідну кількість голосів.

13 травня в межах засідання у Харкові виїзної Тимчасової слідчої комісії начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко повідомив, що правоохоронці забезпечують цілодобову охорону намету «Все для перемоги».

В ніч на 20 травня намет «Все для перемоги» на площі Свободи був підпалений. На місце одразу прибули пожежні та правоохоронці, встановлюються причини та обставини підпалу.

Також волонтерів підтримала губернатор області Юлія Світлична. За її словами, в ХОДА переконані, що створення штучних ситуацій, що збільшують рівень напруги в соціумі, не йде на користь регіону. Конфліктні питання необхідно вирішувати в межах громадського діалогу. Зокрема, всі процедури потрібно проводити в межах чинного законодавства.

comments powered by HyperComments