В Харкові вшанували пам‘ять загиблих журналістів

Юлія Гуш  |  Вівторок, 17 вересня 2019, 12:10
Біля намету «Все для перемоги» відбулася акція «18+», приурочена до смерті Георгія Гонгадзе.
В Харкові вшанували пам‘ять загиблих журналістів

16 вересня харків‘яни вшанували пам‘ять Георгія Гонгадзе та всіх журналістів, які загинули під час виконання свої професійних обов’язків.

«Сьогодні день пам‘яті всіх загиблих українських журналістів, – розповів співкоординатор харківського Євромайдану Володимир Чистилін, – і їх вже більше 70, насправді. Це і Шеремет, якого згадували на День журналіста. Навіть новому президенту Зеленському віддали справу журналістського розслідування. Ну а є Гонгадзе як символ. Він один з перших та найвідоміших. Бо через нього почалися масові протести. І сьогоднішня акція у нас називається «18+». Тобто, пройшло вже більше 18 років, а ми досі не маємо відповіді, чіткої та зрозумілої для всіх, для суспільства: хто був замовником вбивства. Хоча ми здогадуємося хто».

За словами волонтерки Олени Десюшки, смерть Гонгадзе була дуже важким переживанням. В цей день вона запропонувала всім охочим – як журналістам, так і просто перехожим – створити власні малюнки, які би відображали їх бачення свободи слова.

«Ми цю акцію якось назвали «Що для тебе свобода слова?». Що таке свобода слова, чим вона відрізняється від несвободи, де межа між свободою та вседозволеністю, чи заважає моє свобода свободі ще когось, і де починаються межі однієї особистості, а де закінчуються іншої, – зазначила вона, – чи буде людина, яка виливає бруд, мати право на свободу. І де закінчується така свобода. Це все ми хочемо відобразити на аркушах паперу».

В цей день журналісти, громадські діячі та всі небайдужі громадяни відзначають роковини смерті Георгія Гонгадзе. В Харкові подібні акції проходять от уже протягом десяти років.

comments powered by HyperComments