На Харківщині «чорного лісоруба» засудили до трьох років ув’язнення (ФОТО)

Понеділок, 17 лютого 2020, 15:20
Вироком Краснокутського районного суду Харківської області визнано винним чоловіка у здійсненні незаконної порубки дерев у Національному природному парку «Слобожанський» у Краснокутському районі Харківської області (ч. 3 ст. 246 КК України).
На Харківщині «чорного лісоруба» засудили до трьох років ув’язнення (ФОТО)

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Станіслав Пієв, за фактом незаконної порубки лісу, вчиненої на об’єкті природно-заповідного фонду, суд призначив зловмиснику покарання  у вигляді 3 років позбавлення волі.

Нагадаємо, чоловік вчинив незаконну порубку сосен у НПП «Слобожанський». Після цього зловмисник реалізував вирубану деревину іншим особам. Цими діями він спричинив національному природному парку шкоду у розмірі близько 130  тис. грн та заподіяв істотну шкоду довкіллю.   

Крім того, судом задоволено цивільний позов в інтересах держави на суму близько 130  тис. грн, а також застосовано спеціальну конфіскацію знаряддя злочину.

Нагадаємо, у минулому році незаконні порубки лісу на Харківщині заподіяли збитки на суму понад 29 мільйонів гривень. Це показали результати перевірок, здійснених Харківської єкологічною інспекцією.

Нагадаємо також, що у грудні минулого року Служба безпеки України блокувала схему масштабного розкрадання державних лісових ресурсів у Харківській області. Встановлено 11 посадовців причетних до оборудки. Керівник одного з лісгоспів організував механізм незаконної вирубки і реалізації оптових партій дерев цінних порід. До протиправної діяльності чиновник залучив своїх підлеглих. Для нелегального збуту деревини вони вносили до звітної документації недостовірні відомості про її кількість та санітарний стан.

comments powered by HyperComments