Щодо затримки з боку ХОДА по доплатах лікарям, які борються з COVID-19, Кучер звинуватив центральну владу

П'ятниця, 8 травня 2020, 15:22
Всі доплати лікарям, які борються з коронавірусів, буде здійснювати Національна служба здоров'я України.
Щодо затримки з боку ХОДА по доплатах лікарям, які борються з COVID-19, Кучер звинуватив центральну владу

Про це Олексій Кучер заявив 7 травня під час брифінгу.

За словами глави Харківської ОДА, в ситуації з доплатами медпрацівникам, які борються з епідемією COVID-19, винні органи центральної влади.

"Візьму на себе відповідальність і скажу, що в ситуації, яка склалася, винні органи центральної влади. Протягом березня в області було виявлено один хворий коронавірусів, який знаходився вдома на самоізоляції. Ми знаємо точну кількість медиків, задіяних в його лікуванні, і все вони отримали належні доплати, згідно з нормативами профільного міністерства і Кабміну ", - повідомив О. Кучер.

Говорячи про ситуацію в регіоні у квітні, голова ОДА підкреслив, що число хворих COVID-19 стрімко зросла.

"Я зацікавлений як ніхто, щоб у нашому регіоні все лікарі отримали ці 300% доплати. Наскільки мені відомо, зарахування грошей відбудеться в кінці цього тижня або на початку наступного. Це те, що я чую від НСЗУ. На цей процес жоден глава ОДА вплинути не може ", - підсумував Олексій Кучер.

Напередодні Президент України доручив головам обласних державних адміністрацій повністю погасити заборгованість перед лікарями, які борються з коронавірусів, інакше ці глави ОДА будуть позбавлені зарплати або навіть звільнені.

Нагадаємо, 7 травня голова Верховної Ради Дмитро Разумков на прохання опозиції скликав позачергове засідання парламенту. На порядку денному були законопроекти №3376 і №3380 про страхові та соціальні гарантії для лікарів, які задіяні в ліквідації наслідків пандемії вірусу COVID-19.

Вчора низка ЗМІ опубліковала заяву харківського народного депутата Юлії Світличної про прийняті закони щодо підтримки вітчизяних медиків, де вона, зокрема, застережила колег щодо «політичних ігор навколо цього питання».

comments powered by HyperComments