«Пам’ять тримає нас разом». Світлична опубліковала зворушливе відео

Субота, 9 травня 2020, 10:21
9 травня в Україні святкують День Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні, який цого разу всі шанують вдома.
«Пам’ять тримає нас разом». Світлична опубліковала зворушливе відео

З цієї нагоди одна з харківських народних депутатів, звернувшись до усіх учасників бойових дій, поділилася дуже зворушливим відеороликом. 

«Останніми роками ці дні ми завжди відзначали разом — ветерани Другої світової, воїни АТО та всі учасники бойових дій. І цього року, навіть залишаючись вдома, ми вшановуємо пам`ять полеглих та дякуємо всім українським Героям. Пам`ять тримає нас разом», — написала Юлія Світлична у себе на сторінці в Facebook.   

Напередодні, виступаючі у себе на окрузі у Лозовій, депутатка відмітила, що кожна родина Харківщини має власну історію тієї війни.

«Кожна родина в час небезпеки віддала своїй країні найцінніше, кожна має свій власний біль, — вважає політик. — І сьогодні, через 75 років, ми маємо можливість з’єднати всі родини, всі історії словами нашої щирої вдячності за відвагу та самовідданість, побажавши міцного здоров’я дітям війни і ветеранам».

Щодо, власно здоров'я, низка ЗМІ опубліковала вчора заяву парламентаря про прийняті закони про підтримку вітчизяних медиків, де вона, зокрема, застережила колег щодо «політичних ігор навколо цього питання».

Нагадаємо, голова Верховної Ради Дмитро Разумков 7 травня на прохання опозиції скликав позачергове засідання парламенту. На порядку денному були законопроекти №3376 і №3380 про страхові та соціальні гарантії для лікарів, які задіяні в ліквідації наслідків пандемії вірусу COVID-19.

Парламент ухвалив законопроєкт, який передбачає компенсації медичним працівникам, які померли чи отримали інвалідність внаслідок роботи з коронавірусною інфекцією. "За" проголосували 340 народних депутатів. 

Документ прирівнює медпрацівників, які померли від Covid-19, за своїм статусом до військовослужбовців, які загинули під час виконання військової служби. Страхові виплати працівникам закладів МОЗ передбачено:

- у разі встановлення групи інвалідності протягом 1 календарного року, що настала внаслідок захворювання коронавірусною хворобою, за умови, що таке захворювання пов'язане з виконанням професійних обов'язків в умовах підвищеного ризику зараження – залежно від встановленої працівнику групи інвалідності та ступеня втрати професійної працездатності, але не менше 300-кратного розміру прожиткового мінімуму (на сьогодні це – 630 600 грн)

- у разі смерті працівника – у 750-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року (на сьогодні – 1 576 500 грн).

 

comments powered by HyperComments