Кучер сказав неправду, заявивши про ремонт школи в Пархомівці - ЗМІ

Вікторія Христич  |  Середа, 13 травня 2020, 16:30
В Мережи активно обговорюють черговий казус прес-служби ХОДА, яка зранку відрапортувала про виділення коштів на ремонт однієї зі шкіл на Харківщині.
Кучер сказав неправду, заявивши про ремонт школи в Пархомівці - ЗМІ

Зокрема йдеться про школу в Пархомівці Краснокутського району, яка за програмою «Велике будівництво» виконала ремонтні роботи вже на 60%.

Про це сьогодні заявила прес-служба ХОДА з посиланням на пост губернатора в FB та Телеграм-каналі.

>

Зокрема, голова ХОДА повідомив про те, що ремонтні роботи (які вже виконані на 60%) планується завершити до 1 вересня.

«Будівлі, де розташовано заклад, уже пів сотні років, і за цей час її жодного разу капітально не ремонтували. Після реконструкції заклад отримає не лише відремонтоване тепле приміщення, а й нове обладнання, а саме нові кабінети: природничий, хімії, біології, математики, фізики та географії», — наголосив він.

Втім, красно розповідаючи про "новий навчальний рік — в оновленій школі!", Олексій Кучер трохи збрехав, пише Insider News.

А точніше, не сказав усієї правди — а саме: про те, що кошти на ремонт школи буди виділені ще минулого року, за попередньої влади. Тобто, обладміністрація Кучера ані до фінансування тих робіт, ані до їх проведення жодним чином відношення не має.

"У нашій школі була дуже серйозна проблема з фасадом, стінами, покрівлею, — розповіла в 2018 році директор Пархомівський ЗОШ Світлана Москаленко. - Завдяки Юлії Олександрівні Світличної, в цьому році було виділено кошти для проведення необхідних робіт. Заміна м'якої покрівлі на шатрову, утеплення стін фасаду, заміна підлоги та внутрішнє оздоблення і фарбування всередині приміщення", — цитує видання сайт ХОДА. 

А тепер увага. Олексій Кучер став главою ХОДА в листопаді 2019 року, в той момент, коли гроші на ремонт Пархомівський школи вже були виділені і частина робіт, про яку він заявив сьогодні, виконана.

"Невже голова обласної адміністрації зайнявся плагіатом? — питає автор статті на Insider News. — Влада, побудована на брехні, не може бути міцною і легітимною. Невміло підготовлений прес-службою ХОДА пост губернатора в телеграм-каналі прозвучав бравурної музикою і черговий «локшиною» на вуха людям".

Видання додає скрін — на випадок, якщо чиновники захочуть «замазати» скандальну публікацію.

comments powered by HyperComments