«Пекло та ганьба!» — Сапронов звернувся до Кучера з приводу смертей від COVID-19 в обласній лікарні

П'ятниця, 15 травня 2020, 09:38
Харківський меценат розповів дуже неприємну історію про стан справ у 22-й інфекційній лікарні, яка є опорною для хворих на короновірус.
«Пекло та ганьба!» — Сапронов звернувся до Кучера з приводу смертей від COVID-19 в обласній лікарні

Йдеться, зокрема, про пацієнта із Золочівського району, що поступив до Обласної клінічної інфекційної лікарні 30 квітня. Її готували не просто як опорну, а як основну в Харкові з прийому та лікування хворих коронавірусів.

«6 травня лікарі лікарні пишуть список того, що повинні "знайти і принести" родичі для лікування. Значить цього немає в лікарні! — наголошує Юрій Сапронов. — Також  6 травня у мережі з'являються фотокопії чеків, які свідчать про те, що родичі ЦЕ купили. З 7-го на 8-ме травня цей харків'янин помирає в лікарні». 

Бізнесмен шокований: хто ж тоді звітує губернатору, що лікарня готова до прийому хворих, якщо немає елементарного? Чи воно є, але це лікарі "вимагають"?

«Олексій Володимирович, вчитайтеся в список, будь ласка. Це ж пекло і ганьба! Хто Вам відзвітував, що лікарня готова?», — звернувся Ю. Сапронов до голови ХОДА О. Кучера.

Меценат також запропонував волонтерам дізнатися, "скільки літрів рідкого мила, скільки кілометрів марлі, скільки кг памперсів, скільки метрів лейкопластиру потрібно привезти у 22-у лікарню та пообіцяв завезти все необхідне. 

Нагадаємо, раніше Олексій Кучер підкреслив, що на даний час держава має можливість забезпечити потреби медичних закладів. Він також закликав лікарів, у разі потреби, повідомляти про відсутність медікаментів та лікувальних засобів для боротьби з COVID-19 йому особисто. 

«Було повідомлення від Юрія Сапронова – бізнесмена, який допомагає нашим лікарям, літнім людям, — відзначив голова ХОДА. — Працівники також повідомляють про те, що вони не забезпечені засобами захисту. Втім, ми протягом довгого часу займаємося забезпеченням медичних закладів. В усі медичні заклади області спрямовувались запити з приводу потреб. Що мене бентежить? Ми завжди отримуємо інформацію: «ми забезпечені, в нас все є».

 

comments powered by HyperComments