Слобожанські митники протидіють схемі ввезення громадянами автівок за підробленими документами

Вівторок, 29 вересня 2020, 12:41
45 протоколів про порушення митних правил на суму понад 2 млн.грн., накладення судом санкцій на загальну суму 1,5 млн.грн. — такі результати роботи Слобожанської митниці Держмитслужби в напрямку протидії схемі ввезення громадянами автівок за підробленими документами.
Слобожанські митники протидіють схемі ввезення громадянами автівок за підробленими документами

Як же виявляють митники вказані схеми?  Аналітична робота передусім. Фахівці управління забезпечення протидії митним правопорушенням Слобожанської митниці  на постійній основі здійснюють моніторинг фактів переміщення через митний кордон України в режимі тимчасового ввезення транспортних засобів іноземної реєстрації з ознаками ризикованості. 

В результаті аналітично-пошукової роботи направляються запити до нотаріусів та контролюючих органів Литви, Латвії, Німеччини, Польщі, Грузії тощо.

В ході відпрацювання отриманих відповідей і  встановлюються чисельні факти, коли  під час здійснення митного контролю, в якості підстави для переміщення через митний кордон України транспортних засобів, громадянами надаються підроблені документи або такі, що містять неправдиві відомості  щодо найменування, характеристик, країни походження, вартості, їх маркування та номерів транспортних засобів.

Так, в період з 01.01.2020 на підставі отриманих відповідей уповноважених органів іноземних країн співробітниками  управлінням забезпечення протидії митним правопорушенням Слобожанської митниці Держмитслужби складено 45 протоколів про порушення митних правил за ст. 483 МК України на загальну суму понад 2 млн грн.

Санкція ч.1 ст. 483 Митного кодексу України передбачає конфіскацію предмета порушення митних правил та штраф у розмірі 100%  вартості таких предметів.

Станом на 15.09.2020 за вказаними справами про порушення митних правил судом накладено санкцій на загальну суму понад 1,5 млн грн.

comments powered by HyperComments