У Харківському метрополітені – новий директор

Середа, 1 грудня 2021, 19:57
Харківський метрополітен очолив енергетик - виконувачем обов'язків генерального директора став Андрій Гармаш.
У Харківському метрополітені – новий директор

У прес-службі метрополітену повідомили, що попередній керівник підземки В'ячеслав Стаматін, більше у метрополітені не працює.

Андрій Гармаш став виконувачем обов'язків із 1 грудня. Раніше Андрій Гармаш обіймав посаду заступника технічного директора акціонерного товариства "Харківобленерго". Згідно з його декларацією, за 2020 рік у "Харківобленерго" він заробив 1 031 978 гривень. Ще 1 243 623 гривень вказано іншими виплатами на підприємстві.

Гармаш задекларував земельні ділянки у Харкові та Липцях, будинок, гараж та дві квартири у Харкові. Його дружина має дві земельні ділянки, а також дві квартири на етапі будівництва в Харкові.

У декларації в.о. директора метрополітену зазначив, що у них із дружиною готівкою та на банківських рахунках зберігається більше 12 мільйонів у гривневому еквіваленті. У сім'ї є автомобілі Audi 2020 року випуску, ВАЗ 2107 1986 року випуску та мотоцикл Loncin LX200UA-2 2018 року випуску.

26 листопада працівники КП "Харківський метрополітен" вийшли на мітинг. Біля будівлі управління метрополітену на вулиці Різдвяній зібралося кілька десятків людей, переважно – машиністи. Вимога, яку висунули присутні, - погашення боргу із зарплати та виплата грошей у фіксовані дати, 5-7 числа кожного місяця. Як розповіли тоді SQ у метрополітені, боргів із зарплати у підземці майже немає: гроші за жовтень були виплачені повністю. На той момент була невелика заборгованість з авансу за листопад.

25 листопада на зустрічі із журналістами харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що метрополітен отримав 15 млн грн на виплату зарплат. Він також повідомив про звільнення директора КП "Харківський метрополітен" В'ячеслава Стаматіна та плани призначити на цю посаду з початку грудня іншу людину.

comments powered by HyperComments