На звільнених територіях Харківської області йде посівна

Вівторок, 17 травня 2022, 10:15
Нинішня посівна в Україні в умовах воєнного часу має стати ключем до запобігання голоду.
На звільнених територіях Харківської області йде посівна

Україна впевнено відтісняє ворога практично на всіх напрямках. Це героїчний вчинок військових та всіх тих людей, які беруть у цьому участь та захищають свою країну. Але є й герої іншого фронту – українські аграрії, котрі з великим ризиком для свого життя займаються посівною, рятуючи світ від голоду.
 
Одним із таких є Євген із села Ольхівка під Харковом. Село довгий час було під російською окупацією, але щойно солдати РФ пішли, Євген із колегами вийшли в поле садити пшеницю, повідомляє німецьке видання Bild.
 
Євгеній удобрює поле, завантажуючи мішки з добривами навантажувачем телескопічним, його колега їде по полю на тракторі з плугом. Лобове скло на тракторі розбите, але це не заважає роботі. Аграрії заявили, що їм дуже пощастило, тому що їхня техніка залишилася цілою, а під обстріл потрапив лише сам гараж.
 
Незважаючи на те, що зараз село не обстрілюють, робота є вкрай небезпечною, оскільки є ризик наїхати на міни, ракети, гранати, що не розірвалися.
 
"Знайомий нещодавно заїхав на своєму тракторі до шахти. Трактор вибухнув, а він вижив", – каже фермер.
 
Начальник відділу розмінування Державної служби з надзвичайних ситуацій Артур Сільченко заявляє, що кожен день вони знаходять снаряди, що не розірвалися: "Ми приїжджаємо, як тільки нас звуть".
 
Євген розповів, що за цей час уже сам навчився розпізнавати: які снаряди є небезпечними та слід викликати саперів, а які ні.
 
"Якщо ми знаходимо більші деталі ракети, я витягую їх трактором. Якщо є сумніви, я кличу саперів", – зазначив аграрій.
 
Нинішня посівна в Україні в умовах воєнного часу має стати ключем до запобігання голоду. На сьогодні ланцюжки експорту зерна з України порушені, Україна була одним із найбільших постачальників пшениці у світі, тому хліб та інші продукти із зерна стають дефіцитом, особливо у деяких країнах Африки та на Близькому Сході.

comments powered by HyperComments