На Харківщині продовжують порушувати виборче законодавство 

Вівторок, 12 лютого 2019, 17:31
Разом з тим штраф на суму в 51 гривню отримала тільки одна особа.
На Харківщині продовжують порушувати виборче законодавство 

Протягом минулої доби поліція отримала сім повідомлень щодо порушення Закону України «Про вибори Президента України» та одну заяву про спробу підкупу виборця. Ці правопорушення були зафіксовані в Харківському, Московському, Київському та Ізюмському відділах поліції. Відповідні заяви надавали громадяни та громадські організації.  

За їх словами, на окремих носіях не було інформації про замовника та інших вихідних даних,  відомостей про установу, що робила друк та тираж, даних про осіб, які є відповідальними за випуск. Вся інформація була зареєстрована в Журналах заяв і повідомлень територіальних районних відділів поліції. Отримані факти перевіряються.  

Московський відділ поліції за фактом спроби підкупу виборців відкрив кримінальне провадження за ч.2 ст. 160 КК України. В поточному році правоохоронцями було зафіксовано 52 повідомлення про порушення Закону України «Про вибори Президента України». Відкрили три кримінальні провадження. 

Після проведення перевірки стосовно двох порушників склали адміністративні протоколи за ч. 1 та ч. 2 ст. 212-13 (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Один порушник  отримав штраф в сумі на 51 гривню. 

Разом з тим по дев’яти заявкам порушень не виявили. По всім іншим рішення прийнято не було, факти перевіряються. 

comments powered by HyperComments