Стрічка Сенцова й Сеітаблаєва стане фільмом-закриттям 4-го кінофестивалю Kharkiv MeetDocs

Понеділок, 21 вересня 2020, 18:31
Показ фільму «Номери» транслюватиметься після церемонії нагородження переможців 31 жовтня в Театрально-концертному центрі в Харкові (колишня мала зала Харківської опери).
Стрічка Сенцова й Сеітаблаєва стане фільмом-закриттям 4-го кінофестивалю Kharkiv MeetDocs

Кінокартину на фестивалі представлять співрежисер фільму Ахтем Сеітаблаєв і виконавці головних ролей.

Передуватиме показу творча зустріч із режисером та актором Ахтемом Сеітаблаєвим, що відбудеться в холі ТКЦ з 14:00 до 16:00 (вхід вільний за умови попередньої реєстрації, посилання на реєстрацію з’явиться пізніше).

Під час спілкування будуть показані трейлери фільмів Ахтема «Хайтарма», «Чужа молитва», «Кіборги», «Захар Беркут», «Додому» (фільм Нарімана Алієва, де Ахтем Сеітаблаєв зіграв головну роль), «Номери». Ахтем розкаже про особливості роботи в режисерській та акторській професіях і відповість на запитання глядачів.

Після показу кінострічки відбудеться Q&A з творчою групою фільму «Номери».

В основі фільму «Номери» лежить однойменна п’єса, написана Олегом Сенцовим ще до Революції Гідності, у 2011 році. Фінальна редакція була зроблена вже під час його ув’язнення, у слідчому ізоляторі в Лефортово в Москві.

Перша презентація проєкту була 2018 року на пітчингу Одеського міжнародного кінофестивалю, де продюсерка Анна Паленчук показала лист Олега Сенцова з наміром працювати над фільмом з-за ґрат. Співрежисером, який допомагав утілювати задум на знімальному майданчику, став Ахтем Сеітаблаєв. Сам Олег під час роботи над фільмом перебував у виправній колонії № 8 «Білий ведмідь» у місті Лабитнангі та, працюючи над проєктом, дотримувався голодування впродовж 145 днів.

Світова прем’єра фільму відбулась у лютому 2020 року в межах програми Berlinale Special ювілейного Берлінського кінофестивалю (Berlinale) за участю творчої команди.

Про фільм:

Ігровий фільм «Номери» розповідає про ув’язнене суспільство, яке намагається побороти свої страхи й отримати свободу.

У світі Номерів усе підпорядковується суворій системі й верховному правителю — Нулю. Десятеро героїв звикли бігти по колу та робити все відповідно до книги Правил. У них немає можливості вибирати, як жити й кого любити. Але життя змінюється з появою нового жителя, якому не відомі чинні закони. Це руйнує спокій пасивної влади. Раптово непохитна віра Номерів розколюється на шматки. Вони хочуть самостійно вирішувати свою долю, отримати імена і створити новий світ, де пануватимуть їхні закони.

Творча група

Режисери: Олег Сенцов, Ахтем Сеітаблаєв.

Автор сценарію: Олег Сенцов.

Продюсери: Анна Паленчук, Даріуш Яблонський, Віолета Камінська, Ізабела Войцик.

Композитор: Милош Єлич.

Хореограф-постановник: Олена Шоптенко.

У ролях: Олександр Ярема, Ірина Мак, Віктор Жданов, Лорена Колібабчук, Денис Роднянський, Олена Узлюк, Євген Черніков, Агата Ларіонова, Олександр Бегма, Марія Смолякова, Максим Девізоров, Євген Лебедін, Олег Карпенко, Олександр Лаптій, Віктор Андрієнко.

Фільм «Номери» — це копродукція України (435 FILMS за підтримки Міністерства культури України), Польщі (Apple Film Production за підтримки Polish Film Institute), Чехії (Česká Televize) та Франції (Canal+).

У прокат кінострічка вийде 19 листопада.

Нагадаємо, цьогоріч Kharkiv MeetDocs відбудеться в онлайн-форматі з 26 до 29 жовтня за підтримки Українського культурного фонду й офлайн-форматі з 29 до 31 жовтня за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

comments powered by HyperComments