Держекоінспекція нарахувала понад 3 млн збитків від діяльності коксового заводу в Харкові

П'ятниця, 25 вересня 2020, 12:41
Інспекцією за ненормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря нарахована шкода, загальний розмір якої наразі складає 3,689 млн грн та зобов'язано підприємство в примусовому порядку отримати вказаний дозвіл на викиди забруднюючих речовин.
Держекоінспекція нарахувала понад 3 млн збитків від діяльності коксового заводу в Харкові

Про це повідомляє «Суспілне» з посиланням на в. о. начальника Державної екологічної інспекції у Харківській області Інесу Сосіну.

За її словами, Держекоінспекція також звернулася з позовом до Харківського окружного адміністративного суду з позовом «щодо призупинення діяльності, пов'язаного з виробництвом коксу, за відсутності дозволу на викиди забруднюючих речовин».

Згодом стало відомо, що прокуратура призначила експертизу у справі про діяльність коксового заводу.

Слідчі опрацювали документи, вилучені в рамках розслідування факту забруднення атмосферного повітря коксовим заводом у Харкові, а також опитують мешканців будинків біля підприємства, розповів «Суспільному» керівник Харківської місцевої прокуратури №2 Едуард Новіков.

«Позавчора всі виїмки, всі тимчасово вилучені документи були опрацьовані, виїмки були завершені. Вже вчора призначена інженерно-екологічна експертиза. Постанова процесуального керівника про призначення цієї експертизи вже отримана експертною установою. Я можу лише сказати, що це авторитетна, поважна державна експертна установа», - сказав він.

Нагадаємо, депутат Харківської міськради, кандидат на посаду мера Ігор Черняк вважає, що активна громадськість Харкова має вимагати початку розслідування діяльність підприємства за статтею 441 Кримінального кодексу України - екоцид.

comments powered by HyperComments