У Харкові розпочалась кампанія «чорного піару» проти блоку Світличної - КВУ

Субота, 17 жовтня 2020, 18:07
За тиждень до виборів у Харкові спостерігачі КВУ заявили про активізацію використання технологій чорного піару проти Блоку Світличної «Разом».
У Харкові розпочалась кампанія «чорного піару» проти блоку Світличної - КВУ

«У Харкові масово поширюються друковані матеріали у вигляді спецвипуску газети із заголовком: «Блондинка с газовым шлейфом. Юлия Светличная и «сланцевый газ» – как Харьковскую область собираются превратить в безводную пустыню». Юлія Світлична – народний депутат України, перший номер політичної партії «Блок Світличної разом» на виборах у Харківську міську раду», - йдеться у повідомленні КВУ.

Представники Блока Світличної вимагають від правоохоронців негайно розпочати кримінальне провадження, знайти замовників, організаторів та виконавців брудної провокації та притягнути їх до кримінальної відповідальності.

Як йдеться у заяві політсили, відсутність реакції правоохоронців може свідчити про про залучення представників влади та правоохоронних органів

«Партія «Блок Світличної «Разом!» висловлює глибоке занепокоєння фактами використання проти неї чорних політичних технологій і вимагає від правоохоронних органів не уникати своїх прямих обов’язків, а зробити все, щоб вибори на Харківщині відповідали міжнародним стандартам та діючому законодавству України», - йдеться у заяві.

Нагадаємо, відповідно до ч. 5 ст. 57 Виборчого кодексу України забороняється поширення завідомо неправдивих відомостей про кандидата, партію (організацію партії) - суб’єктів виборчого процесу. Засіб масової інформації, що оприлюднив інформацію, яку кандидат, партія (організація партії) вважають явно недостовірною, не пізніш як через три дні після дня оприлюднення таких матеріалів, але не пізніш як за два дні до дня виборів зобов’язаний надати кандидату, партії (організації партії), стосовно яких поширено недостовірні відомості, на їхню вимогу можливість спростувати такі матеріали: надати такий самий ефірний час відповідно на телебаченні чи радіо або опублікувати в друкованому засобі масової інформації наданий кандидатом чи партією (організацією партії) матеріал, який має бути набраний таким самим шрифтом і розміщений під рубрикою "Спростування" на тому самому місці шпальти в обсязі не меншому, ніж обсяг повідомлення, що спростовується. Спростування повинно містити посилання на відповідну публікацію в друкованому засобі масової інформації, передачу на телебаченні або радіо та на факти, що спростовуються. Спростування має бути оприлюднено без додатків, коментарів і скорочень та здійснюється за рахунок коштів засобу масової інформації.

Згідно з частиною 1 статті 277 Цивільного кодексу України фізична особа, особисті немайнові права якої порушено внаслідок поширення про неї та (або) членів її сім'ї недостовірної інформації, має право на відповідь, а також на спростування цієї інформації.

comments powered by HyperComments