Суд в Харкові заарештував підозрюваних у справі про «кремлівські Telegram-канали»

Понеділок, 1 лютого 2021, 22:37
На засіданні в Київському районному суді Харкова було прийнято рішення про обрання запобіжного заходу двом фігурантка справи про мережу Telegram-каналів, які, за версією слідства, нібито контролюються російськими спецслужбами.
Суд в Харкові заарештував підозрюваних у справі про «кремлівські Telegram-канали»

Про це «Суспільному» розповів Дмитро Чубенко, прес-секретар Харківської обласної прокуратури.

За словами Чубенка, одну підозрювану помістили під варту. Втім, їй залишили можливість вийти «на волю» після внесення застави в розмірі 1,58 млн грн. Другу підозрювану, за словами прес-секретаря прокуратури, відправили під цілодобовий домашній арешт.

Обох затриманих в Харкові фігуранток підозрюють у «державній зраді». Стаття Кримінального кодексу передбачає до 15 років тюремного ув'язнення.

Нагадаємо, 1 лютого голова Харківського управдіння СБУ Роман Дудин заявив, що оперативники відомства більше півроку проводили спецоперацію, в ході якої встановили, що російські спецслужби залучили українських громадян до створення та адміністрування політичних Telegram-каналів.

Йдеться про канали «Легітимний», «Резидент», «Картель», «Сплетница», «Чорний квартал», «Політичний розклад», «Нетипове Запоріжжя», «Тремпель Харків», «Одеський фраєр», «Дніпро live», «Миколаїв live», «Херсон live».

Агентурну мережу нібито створив так званий 85-й Головний центр спеціальної служби Головного управління Генерального штабу Збройних Сил РФ. Членами цієї мережі, за інформацією СБУ, були жителі Харкова і Одеси, активісти так званої «руської весни». «Головним менеджером» агентурної мережі силовики назвали одесита, одного з організаторів масових заворушень під час одеського антимайдану. Його розшукують правоохоронні органи за кількома статтями Кримінального кодексу України.

«Легітимний» і «Резидент» вже відреагували на звинувачення.

«Кирило Тимошенко спільно з Бакановим придумали нову схему дискредитації політичних телеграм-каналів, мета якої змістити акценти з мільярдної корупції на Великий будівництві на російський слід. Методи Петра Порошенка активно використовуються СБУ як механізм тиску на опонентів, що відштовхує від Президента багатьох прихильників. Кирило Тимошенко тягне Зеленського на дно, при цьому відмиваючи мільярди на «Великому будівництві», – пише «Резидент».

«СБУ, ну ви смішні, таке писати: «Встановлено, что спецслужби России дозволили учасникам мережі самостійно організуваті механізм монетізації». Якби спецслужби робили свої канали, то ніхто б не займався збором «крихіток» на рекламі. Досить «тулити» людям дичину, набридли, чесне слово, – відзначає «Легітимний». – Але все одно буде цікаво подивитися на все. Також ОП сильно налякала інфа проти Великий будівництва та корупції, яка там твориться. Адже - це головний козир влади, а якщо він впаде, то «король буде голим».

comments powered by HyperComments