Карикатура: актори харківських театрів збираються на мітинг віддати належне Айні Тимчук

Середа, 17 березня 2021, 13:32
Працівники харківських театрів збираються провести акцію під стінами обласної державної адміністрації.
Карикатура: актори харківських театрів збираються на мітинг віддати належне Айні Тимчук

Причиною послужило чотириразове скорочення фінансування культури і брехня глави ХОДА Айни Тимчук про занадто високі зарплати працівників театрів.

Рішення про скорочення фінансування з 207 мільйонів гривень до 54 мільйонів облрада прийняла на останній сесії 11 березня. У бюджеті 2020 року ця сума становила близько 109,5 мільйона гривень. При цьому голова обласної адміністрації заявила, що працівники культури заробляють 16500 гривень на місяць.

«Нам другий місяць поспіль платять заробітну плату в розмірі 10%, але і по телебаченню брешуть, що у нас зарплата 16500, хоча в середньому 8000-9000. Тому вони скорочують бюджет на потреби свят, стел та багато іншого. Всі прекрасно розуміють, що у кожного з нас є сім'ї, діти, комунальні платежі, школи, діти ростуть, батьки хворіють... Кредитні контори не розуміють відсутність грошей, їм, як і Айні, наплювати на проблеми, – написав на своїй сторінці у ФБ актор Харківського театру ляльок Михайло Озеров. – Хтось бреше, що актори отримують великі аж 16500, а у самій середня зарплата 52000».

Театрали мають намір днями зібратися під стінами облдержадміністрації. А поки увічнили губернаторку в карикатурі.

Голова Харківської обласної державної адміністрації зазначила, що жодні політичні маніпуляції на питаннях фінансування закладів культури області  неприпустимі.

«Не дозволяйте, щоб вами маніпулювали, не хочу, щоб вас використовували, адже нічого абсолютно не змінюється. Ми зацікавлені, щоб культура розвивалася і театри заробляли більше», - зазначила Айна Тимчук на зустрічі з керівниками театрів, котра відбулася 16 березня.

Затримку з виплатою заробітної плати за лютий вона пояснила тим, що рішення  обласної ради, згідно з яким виділили додаткові кошти на заробітну плату співробітникам театрів, було підписано лише 16 березня. І пообіцяла, що працівники театрів отримають заробітну плату найближчим часом.

comments powered by HyperComments