Харківські депутати звернулись до керівництва Укроборонпрому, аби вирішити ситуацію з ХАЗом

П'ятниця, 16 квітня 2021, 16:46
Про це заявила голова фракції «Слуга Народу» в Харківській обласній раді Тетяна Єгорова-Луценко.
Харківські депутати звернулись до керівництва Укроборонпрому, аби вирішити ситуацію з ХАЗом

За її словами, розуміючи критичність ситуації із невиплатою заробітних плат, вона звернулась до народного депутата України, голови міжфракційного об’єднання «Слобожанщина» Павла Сушка.

«Наразі відновлення роботи ХДАВП та виплата заробітних плат – важливе питання для нас, як депутатів. Ситуацію потрібно вирішувати негайно –  для цього я, як голова фракції «Слуга Народу» у Харківській обласній раді оперативно звернулась до депутатів Верховної Ради, зокрема, голови МФО «Слобожанщина» Павла Сушка з приводу заборгованості. Переконана – з допомогою консолідації з народними депутатами цю ситуацію вдасться вирішити вже найближчим часом», – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

В свою чергу Павло Сушко відразу відреагував і написав листи керівнику Уроборонпрому та прем'єр-міністру України для того, щоб вони невідкладно вирішили питання з авіазаводом. За словами Павла Сушка, він звернувся до голови Кабінету міністрів Дениса Шмигаля та генерального директора державного концерну «Укроборонпром» Юрія Гусєва з проханням негайно вжити заходів для вирішення фінансових та соціальних проблем ХДАВП.

«Через відсутність замовлень та значні збитки на підприємстві скорочується чисельність працівників, заборгованість з виплати заробітної плати зростає, напруження у трудовому колективі посилюється та стає неконтрольованим. Я звернувся до Кабміну та Укроборонпрому з проханням надати допомогу щодо залучення підприємства до виконання державного оборонного замовлення, відновлення серійного виробництва АН-74 та реалізації літаків АН-140-100 з високим ступенем готовності», – підкреслив Павло Сушко.

Наразі обидва листи перебувають на розгляді керівництва Кабінету Міністрів та «Укроборонпрому».

 

 

comments powered by HyperComments